Edward Blom släpper julsingel
24 Nov 2016
Edward Blom tycker att ”det klassiska, det inlagda, feta, glaserade och fantastiska” julbordet ska lyftas fram, gärna till musik.
Så länge han kan minnas har han lagat mat – och han har bland annat skapat kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare .
Och är det något Edward verkligen älskar så är det julen - julfirandet och inte minst julens mat och drycker och han ofta håller föredrag och skriver texter om det. En av Edwards lyckligaste stunder var när han för några år sedan besökte en one dollar-store i Harlem i New York och kunde fylla en hel kundvagn med glittriga julgransdekorationer.
”Allting gott och alldeles för mycket”, som är ett återkommande tema i låten ”Nu lagar vi julen”, är för övrigt ett uttryck Edward Blom en gång råkade kläcka spontant om en räkmacka. Det blev snart ett motto för honom, och passar förstås utmärkt för att beskriva även ett julbord i hans anda.
Edward är något så ovanligt som en livs levande 1800-talsmänniska, som har bättre koll på tysk filosofi och Verner von Heidenstams diktning än på samtidens populärkultur. Hans passion för det förrförra seklets överdådiga mat- och dryckeskultur, såsom den manifesterade sig på restauranger och i grosshandlarvillornas punschverandor, går igen i det mesta han gör – och han lyssnar hellre på Ernst Rolf, Karl Gerhard och Ulla Billqvist än på dagens så kallade populärmusik.
”Nu lagar vi julen” följer en lång musiktradition med kombinationen av melodi och humoristisk text.
Singeln släpps idag och du kan lyssna på den HÄR
Skivan är utgiven av Capitol Music Group Sweden - ett fristående bolag inom Universal Music-koncernen.
www.capitolmusicgroup.se
Av: AnnikaRådlund Källa: Capitol Music Group
24 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"