Edward Blom släpper julsingel
24 Nov 2016

Edward Blom tycker att ”det klassiska, det inlagda, feta, glaserade och fantastiska” julbordet ska lyftas fram, gärna till musik.
Så länge han kan minnas har han lagat mat – och han har bland annat skapat kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare .
Och är det något Edward verkligen älskar så är det julen - julfirandet och inte minst julens mat och drycker och han ofta håller föredrag och skriver texter om det. En av Edwards lyckligaste stunder var när han för några år sedan besökte en one dollar-store i Harlem i New York och kunde fylla en hel kundvagn med glittriga julgransdekorationer.
”Allting gott och alldeles för mycket”, som är ett återkommande tema i låten ”Nu lagar vi julen”, är för övrigt ett uttryck Edward Blom en gång råkade kläcka spontant om en räkmacka. Det blev snart ett motto för honom, och passar förstås utmärkt för att beskriva även ett julbord i hans anda.
Edward är något så ovanligt som en livs levande 1800-talsmänniska, som har bättre koll på tysk filosofi och Verner von Heidenstams diktning än på samtidens populärkultur. Hans passion för det förrförra seklets överdådiga mat- och dryckeskultur, såsom den manifesterade sig på restauranger och i grosshandlarvillornas punschverandor, går igen i det mesta han gör – och han lyssnar hellre på Ernst Rolf, Karl Gerhard och Ulla Billqvist än på dagens så kallade populärmusik.
”Nu lagar vi julen” följer en lång musiktradition med kombinationen av melodi och humoristisk text.
Singeln släpps idag och du kan lyssna på den HÄR
Skivan är utgiven av Capitol Music Group Sweden - ett fristående bolag inom Universal Music-koncernen.
www.capitolmusicgroup.se
Av: AnnikaRådlund Källa: Capitol Music Group
24 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"