Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

​Edward Blom släpper julsingel

 
​Edward Blom släpper julsingelGastronomen och kulturhistorikern Edward Blom har med hjälp av bland andra Thomas G-son, Jimmy Jansson och Kent Olsson tagit fram en julskiva.
Edward Blom tycker att ”det klassiska, det inlagda, feta, glaserade och fantastiska” julbordet ska lyftas fram, gärna till musik.

 Så länge han kan minnas har han lagat mat – och han har bland annat skapat kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare .

Och är det något Edward verkligen älskar så är det julen -  julfirandet och inte minst julens mat och drycker och han ofta håller föredrag och skriver texter om det. En av Edwards lyckligaste stunder var när han för några år sedan besökte en one dollar-store i Harlem i New York och kunde fylla en hel kundvagn med glittriga julgransdekorationer.

”Allting gott och alldeles för mycket”
, som är ett återkommande tema i låten ”Nu lagar vi julen”, är för övrigt ett uttryck Edward Blom en gång råkade kläcka spontant om en räkmacka. Det blev snart ett motto för honom, och passar förstås utmärkt för att beskriva även ett julbord i hans anda.

Edward är något så ovanligt som en livs levande 1800-talsmänniska, som har bättre koll på tysk filosofi och Verner von Heidenstams diktning än på samtidens populärkultur. Hans passion för det förrförra seklets överdådiga mat- och dryckeskultur, såsom den manifesterade sig på restauranger och i grosshandlarvillornas punschverandor, går igen i det mesta han gör – och han lyssnar hellre på Ernst Rolf, Karl Gerhard och Ulla Billqvist än på dagens så kallade populärmusik.

”Nu lagar vi julen”
följer en lång musiktradition med kombinationen av melodi och humoristisk text.
Singeln släpps idag och du kan lyssna på den HÄR

Skivan är utgiven av Capitol Music Group Sweden - ett fristående bolag inom Universal Music-koncernen. 

www.capitolmusicgroup.se

Av: AnnikaRådlund Källa: Capitol Music Group

Taggar

Jul Mat Musik Nyheter