Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Edward Blom lanserar julglögg

 
Edward Blom lanserar julglöggEdward Bloms glöggrecept är framtaget i familjeföretaget Saturnus glöggfabrik, den lanseras idag den 24 oktober, I år har gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom tagit fram en glögg tillsammans med glöggtillverkaren Saturnus. Med kraftig smak av rödvin, torkad frukt, klassiska kryddor och prima konjak introduceras nu ”Edward Bloms maffiga och mysiga glögg”.

 Edward Bloms glöggrecept är framtaget i familjeföretaget Saturnus glöggfabrik, där man har tillverkat glögg sedan 1893. Glöggen lanseras den 24 oktober,  i god tid för att fira första advent och Glöggens dag som firas den 1 december.

 - Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna. I detta fall har vi valt att spetsa min glögg med en prima konjak. Det förstärker eldigheten och maffigheten i det hela. Rödvinet måste vara av god kvalitet. Därför har jag, tillsammans med Saturnus, varit oerhört noga med att ha ett bra rödvin i botten, säger Edward Blom.

Edward har varit noga med att hålla nere sockerhalten i glöggen. Allt för att få en finare balans och för att kryddorna ska komma fram bättre. Sötman kommer från russin och torkad frukt, samt farinsocker för att addera en lätt bränd ton. Kryddningen är rejält tilltagen, helt enligt Edwards önskemål. Klassiska svenska glöggkryddor såsom kanel, nejlikor, ingefära, kardemumma och pomeransskal har använts.

 - Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den glögg jag lagar hemma åt mina gäster, fortsätter Edward Blom.

 Summan av kardemumman, och de övriga kryddorna, är en glögg som är vinig, eldig, intensiv och kryddbodsdoftande. Helt enkelt en maffig och mysig starkvinsglögg.

 - För att spegla Edward Bloms färgstarka person har vi tagit fasta på Edwards signum, flugan, och har använt hans härliga och smakfulla språk. Designen är framtagen tillsammans med Food & Friends och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.
Hon avslutar:
  - Vi tycker att glöggen känns både maffig och mysig. Precis som Edward själv!

 Edward Bloms starkvinsglögg kan beställas hos Systembolaget från och med den 24 oktober. Flaskan är på 750 ml och det är en starkvinsglögg med en alkoholprocent på 15 procent. 
 Pris: 99 kronorAv: Annika Rådlund Källa: Saturnus