Earth Hour - recept laktosfria chokladbollar med kvarg
21 Mar 2017
Laktosfria chokladbollar med kvarg
Ingredienser:
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg päron & kola
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
1 ½ dl strösocker
1 dl kakao
7 dl havregryn
1 msk kallt kaffe
Kokos
Blå och grön hushållsfärg
Gör så här:
Blanda ihop kvarg, smör, strösocker, kakao, havregryn och kaffe. Rulla till små bollar eller till en stor.
Häll kokos i två plastpåsar, droppa i lite grön hushållsfärg i den ena och lite blå hushållsfärg i den andra.
Skaka påsarna så att alla färg blandas runt och kokosen blir färgad. Häll ut kokosen i två skålar och häll upp en skål med ofärgad kokos i en tredje skål.
Rulla de små bollarna i kokosen, variera vilken färg du rullar bollarna i.
Om du gjort en stor boll, doppa toppen och botten i den vita kokosen och sen skapar du ett kartliknande mönster med hjälp av att hälla grön kokos med en sked runt om bollen och till sist täcker du de ytor som finns kvar med blå kokos.
Servera!
Earth Hour (jordtimmen) är en internationell kampanj som uppmanar alla att under en timmesläcka belysning och icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars eller eller veckan innan om påsken infaller sista helgen.
21 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"