Dubbla vinnare i kocktävlingen IACC Copper Skillet
31 Mar 2022
Tävlingen, som riktar sig till konferens- och mässkockar på IACCs anläggningar, hålls på en rad olika platser i världen. I Sverige hålls tävlingen på det nyrenoverade hotell- och mötesanläggningen Quality Hotel Arlanda XPO som har gedigen erfarenhet av att anordna både stora event samt att laga mat till flera hundra personer samtidigt.
IACC Copper Skillet vill synliggöra den avgörande roll som mat har inom konferensverksamhet. Tävlingen är utformad för att lyfta fram kreativiteten och skickligheten hos konferenskockar från hela världen och för att hylla dessa kockars bidrag till en bättre konferensupplevelse, för alla. Samtlig mat lagas på stormkök och huvudrätten skall färdigställas på bara 30 minuter.
Domarna bedömer bland annat personlig prägel, teknik, presentation, smak samt hur lite matsvinn som kvarstår efter tillagning. Men det främsta i denna tävling är dock att samtliga rätter som presenteras måste vara lämpliga för servering i en mötesanläggning.
En vinnare i den seniora klassen och en vinnare i den juniora kvalificerade sig till den stora finalen i Las Vegas i maj där man tävlar om titeln Conference Venue Chef of the year. Tvåan i respektive klass går vidare till den europeiska finalen i Amsterdam i höst.
Då tävlingarna var inställda förra året pga pandemin så utsågs två vinnare i varje grupp
Vinnare:
Carl Sandström, Högberga Gård
Niklas Jansson, Sigtunahöjden
Juniorer (under 26 år):
Casper Eriksson, Fagerudd
Annie Larsson, Två Skyttlar
Av: Annika Rådlund Foto: Emelie Rosander Kårgren
31 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"