Drinkrecept: Frostigt Lingon skapat av Högbo Brukshotell & Spa
27 Nov 2024
Barteamet har nu skapat juldrinken Frostigt Lingon, som speglar hotellets värden: hantverk, hållbarhet och lokala smaker. Serveringen är lika lekfull som den är unik – drinken presenteras i en glaskula som placeras över ett frostigt vinglas, fyllt med tranbärsjuice, frysta lingon och en grankvist för en julig touch.
Recept på juldrinken a lá Högbo skapad av Högbo Brukshotell & Spa
Ingredienser:
2 cl Tranbärsjuice
3 cl Tequila
2 cl Triple Sec från Tevsjö
3cl Lingonsyra från Sandbergs
2 cl Sockerlag
Grankvist
Frostigt Lingon
Gör så här:
1. Ge vinglaset en frostig inramning genom att doppa kanten i valfri vätska och sedan på ett fat med salt
2. Fyll vinglaset med lite is och häll i 2 cl tranbärsjuice
3. Dekorera drinken ytterligare med några frysta lingon och stoppa i en grankvist för extra julmagi
Till Julkulan och drinken:
1. Skaka 3 cl tequila, 2 cl triple sec från tevsjö, 3cl lingonsyra från Sandbergs och 2 cl sockerlag2. Häll försiktigt drinken i julkulan och placera den sedan på vinglaset3. Juldrink a lá Högbo hämtat från skogen! Servera gästerna och låt dem själva få färdigställa drinken när de önskar.
Julbordet serveras i Nya Herrgården från 22 november till 21 december.
Juldrinken serveras i Orangeriet från 22 november till 21 december.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Högbo Brukshotell & Spa
27 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: