Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Drinkrecept: Calva-Cider inför Internationella ciderdagen

 
  • Calva-cider med cider och calvados.

    Calva-cider med cider och calvados.

  • Galipette har en friskhet från röda äpplen, toner av nötter och citrus i kombination med sötma och syra. Om calvadosen har lagrats på ekfat ger det ytterligare en dimension till drinken.

    Galipette har en friskhet från röda äpplen, toner av nötter och citrus i kombination med sötma och syra. Om calvadosen har lagrats på ekfat ger det ytterligare en dimension till drinken.

Föregående
Nästa
 
Den 3 juni infaller Internationella Ciderdagen, en dag som går sommarens tecken, med smaker från både frukt och bär. Cider serveras förstås oftast rakt upp och ner som den är, men det är också en spännande dryck att göra olika drinkar på.

Att använda cider som bas i en drink ger både fräschör och en lägre alkoholhalt. Drinkarna går också att variera genom att använda cider med olika karaktär. Det går förstås även bra att använda alkoholfri cider. Äpple, päron, jordgubb, torr, söt eller syrlig - det finns många olika varianter. 

Här har Galipette delat med sig av ett recept där man använder både cider och calvados. Calvados, som är ett äppelbrännvin på destillerad cider, tillför ytterligare smak till denna drink.

Calva-Cider
Ingredienser:
4 cl Calvados
15 cl Galipette Brut Cider
 Is
En röd äppelskiva för garnering

Gör så här:
Lägg rikligt med i is i ett valfritt glas
Häll i calvados och cidern.
Blanda försiktigt med en sked.
Garnera med en skiva av rött äpple
Servera


Galipette som betyder kullerbytta på franska är en opastöriserad hantverkscider från lummiga trädgårdar i nordvästra Frankrike. 
Cidern tillverkas från noggrant utvalda äpplesorter och pressas försiktigt och innehåller endast naturlig juice. Doften har tydliga inslag av mogna röda äpplen med en fläkt av nötter och apelsinskal. Smaken är fruktig med  friskhet från röda äpplen och den har toner av nötter och citrus i kombination med både sötma och  syra.
Den kan också serveras on the rocks och passar perfekt till ostar såsom kittost eller vitmögel.

 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Getty Images och Galipette

Taggar

Cider Drycker Nyheter