Drinkrecept: Calva-Cider inför Internationella ciderdagen
2 Jun 2021
Att använda cider som bas i en drink ger både fräschör och en lägre alkoholhalt. Drinkarna går också att variera genom att använda cider med olika karaktär. Det går förstås även bra att använda alkoholfri cider. Äpple, päron, jordgubb, torr, söt eller syrlig - det finns många olika varianter.
Här har Galipette delat med sig av ett recept där man använder både cider och calvados. Calvados, som är ett äppelbrännvin på destillerad cider, tillför ytterligare smak till denna drink.
Calva-Cider
Ingredienser:
4 cl Calvados
15 cl Galipette Brut Cider
Is
En röd äppelskiva för garnering
Gör så här:
Lägg rikligt med i is i ett valfritt glas
Häll i calvados och cidern.
Blanda försiktigt med en sked.
Garnera med en skiva av rött äpple
Servera
Galipette som betyder kullerbytta på franska är en opastöriserad hantverkscider från lummiga trädgårdar i nordvästra Frankrike.
Cidern tillverkas från noggrant utvalda äpplesorter och pressas försiktigt och innehåller endast naturlig juice. Doften har tydliga inslag av mogna röda äpplen med en fläkt av nötter och apelsinskal. Smaken är fruktig med friskhet från röda äpplen och den har toner av nötter och citrus i kombination med både sötma och syra.
Den kan också serveras on the rocks och passar perfekt till ostar såsom kittost eller vitmögel.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Getty Images och Galipette
2 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"