Drinkinspiration inför midsommar - satsa på bål
22 Jun 2016
Lösningen: bål!
Alla recept innehåller The Naked Grouse, en whisky som tack vare lagringen på sherryfat har en lite sötare smakprofil som passar perfekt i drinkar. Överraska dina gäster med en ny tradition på midsommar!
Skapad av Sveriges bästa bartender*, Johan Evers.
Denna cocktail associeras med den populära sour-familjen, men innehåller en liten twist. För den mindre erfarne drinkfantasten är detta en kittlande nyskapelse medan den trogne whisky sour-konsumenten kommer upptäcka nya nivåer i smakbilden.
Naked & Famous blev populär direkt vid sitt införande och är redan en stockholmsklassiker.
INRGEDIENSER
40 ml The Naked Grouse
10 ml Noilly Prat
30 ml Citronjuice
20 ml Honungssirap (enkelt: blanda ut honung med lite vatten)
Ett knippe mynta
2 stänk Angostura Bitter
ANRÄTTNING
Blanda alla ingredienser i en shaker. Addera is och skaka.
Sila (för att filtrera bort myntan) upp i ett kylt cocktailglas. Garnera med mynta.
BÅL: Blanda alla ingredienser I en bålskål, strö i riktigt med mynta. Lägg i is strax innan gästerna kommer.
*World Class 2016
PHILIPPA
Somrigt fräsch, elegant och fruktig. Passar perfekt som både cocktail och bål för en fest med flera gäster. Servera gärna snyggt i en gammeldags punchskål.
Drinken Philippa skapades till visningen av modevarumärket Filippa K’s SS16-kollektion.
Namnet Philippa är en hommage till Philippa Gloag, som ritade den första versionen av den ripa som än idag pryder The Famous Grouse logotyp samt är präglad på The Naked Grouse-flaskan.
INGREDIENSER
30 ml The Naked Grouse
10 ml Fino Sherry
20 ml Äppeljuice
20 ml Citronjuice
20 ml Sockerlag
50 ml Champagne, Prosecco eller sodavatten
ANRÄTTNING
Lägg alla ingredienser förutom (ditt val av) bubbel, i en shaker tillsammans med is. Skaka.
Sila upp drinken i ett kylt glas, addera bubbel och garnera med en isbit.
BÅL: Blanda alla ingredienser i en bålskål eller stor glasbehållare med tapp. Strax innan gästerna kommer adderar du is. Vid servering avslutar du elegant med att toppa upp drinken med bubbel.
CAMERON´S PUNCH
En twist på den klassiska cocktailen Camerons Kick.
Cameron's Punch är lite mer "tiki", vilket faktiskt passar bra med skotsk whisky.
Cocktailen skapades av Linje10/Tjoget, en av Stockholms barer. Originalet serverades som short drink men gör sig utmärkt även som long drink och bål. Detta är en riktigt somrig drink som faller de flesta i smaken.
INGREDIENSER
40 ml The Naked Grouse
10 ml Amaretto
20 ml Citronjuice
20 ml Sockerlag
40 ml Ananasjuice
ANRÄTTNING
Lägg alla ingredienser i en shaker, addera is och skaka.
Sila upp i ett glas över is. Garnera med ananas.
BÅL: Blanda alla ingredienser i en stor skål. Addera is innan gästerna anländer. Förbered dig genom att garnera alla glas med en ananasskiva.
Källa: Edrington Sweden
Edrington Sweden AB är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen. Edrington är ett av de ledande internationella företagen inom premiumsprit, med varumärken som The Famous Grouse, The Macallan, Highland Park, Cutty Sark och Brugal Rom.
22 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"