Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Drink på pinne

 
  • Drink på pinne

    Drink på pinne

  • Northern Lights med hallon

    Northern Lights med hallon

Föregående
Nästa
 
Boozy ice pops, cocktail pops eller bara isglassdrinkar; oavsett vad du kallar dem så blir det en oväntad och lyckad överraskning på sommarens fester. Glassäsong och drinksäsong, såklart ska de kombineras!

Att göra egna isglassdrinkar är enkelt och smakerna går att variera på oändligt många sätt. Silikon- och cupcakeformar eller ett passande glas kan användas för att skapa den form som du vill ha. För att få pinnen rätt placerad i mitten av formen kan du låta glassen frysa till lite innan du sätter dit den. Eftersom alkohol inte kan frysa till is så blir drinken inte lika fast som vanlig isglass. Vill du vara på den säkra sidan kan du därför servera isglassarna i höga glas så att dropparna samlas upp.


1. Gin & Tonic-glass
En uppfriskande klassiker i glassform! Det finns nog inte något riktigt lika uppfriskande som en kall Gin & Tonic. Dessa isglassar är superlätta att göra. Gurkskivorna medför en frisk känsla och mer smak.

Antal: 10 stycken
Ingredienser:
750 ml Schweppes Tonic
4 cl gin
1/2 pressad lime eller citron
Gurkskivor

Så här gör du:
Blanda tonic, gin och pressad lime eller citron. Placera gurkskivor i glassformar och häll sedan i tonicmixen. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Färdiga att servera!


2. Flavorburst-glass
En kryddig glass med citrussmak. Ingefäran lyfter upp de övriga ingredienserna och kommer definitivt skapa en spännande upplevelse.

Antal: 10 stycken
Ingredienser:
4 cl vodka
2 cl limejuice
750 ml Schweppes Bitter Lemon
Färskriven ingefära
Tunna limeskivor

Såhär gör du:
Blanda vodka, limejuice och Schweppes Bitter Lemon. Tillsätt färskriven ingefära. Placera tunna limeskivor i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Redo att avnjutas!

3. Northern Lights-glass
En svalkande sommarglassdrink med fruktig smak. Gör sig bäst med färska hallon.

Antal: 10 stycken
Ingredienser:
2 cl gin
2 cl hallonlikör
750 ml Schweppes Soda
Hallon

Såhär gör du:
Blanda gin, hallonlikör och Schweppes Soda. Lägg i hallon i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Klara att servera!

 

Källa: Spendrups