Det här är Sveriges bästa barer
12 Dec 2016
Inför galakvällen lyckades både Umeå och Göteborg knipa priser i kategorierna ’Årets Cocktaillista’ såväl som i Årets Barfluga’. Haymarket by Scandic vid Hötorget i Stockholm vann pris för sin bar Americain i kategorin 'Bästa nykomling'.
och utmärkelsen ’Årets Cocktailbar’ kammade Linje Tio i Stockholm hem. Baren har gjort sig populär sedan öppningen i Hornstull för drygt fyra år sedan och kammade även hem 25:e platsen över världens 50 bästa barer i september.
– För oss är Bartenders´ Choice Awards det viktigaste. Det har varit ett magiskt år med nationella och internationella framgångar för oss och vår stad. Men man vill ju alltid leverera på hemmaplan och detta pris visar verkligen att vi är bäst. Det är en ära att få bära det förtroendet nationellt och internationellt, säger Andreas Bergman, Linje Tio.
Johan Evers, aktuell med öppningen av Penny & Bill, tog hem kvällens enda individuella pris och utsågs till publikens stora förtjusning till ’Årets Bartender’. Förutom äran och BCA-statyetten vann Johan också en resa till Midleton på Irland med inbokat besök på Jamesons whiskey-destilleri.
– För mig är det något jag kämpat och slitit för så länge. Jag är givetvis otroligt glad över priset och tackar alla som varit inblandade under året.
Juryn bestod av 117 yrkesaktiva bartendrar och dryckesexperter.
Vinnarna i Bartenders' Choice Awards 2016:
Årets Atmosfär: 20Hundra5, Stockholm.
Årets Cocktaillista: Open/Closed, Umeå.
Årets Bästa Produkt: Flexi Juice
Årets Branschförbättrare: Linje Tio Barteam
Årets Ölbar: Omnipollos Hatt, Stockholm.
Årets Bästa Vinbar: Hornstulls Bodega, Stockholm.
Årets Barfluga: Stranger, Göteborg.
Årets Bartender: Johan Evers.
Årets Bar: Linje Tio, Stockholm.
Årets Nykomling: Americain, Haymarket by Scandic, Stockholm.
Årets Internationella Bar: The Dead Rabbit, New York.
Av: Annika Rådlund
12 Dec 2016
Taggar
Bar Bartender Cocktail Drink Drinkar Göteborg Pris Scandic Stockholm Tävling Umeå Utmärkelse Hotell Nyheter
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: