Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Det här är Sveriges bästa barer

 
  • Cocktailbar Amaricain, med historiska influenser och karibiska inslag, vann utmärkelsen 'Bästa nykomling' i Bartenders' Choice Awards

    Cocktailbar Amaricain, med historiska influenser och karibiska inslag, vann utmärkelsen 'Bästa nykomling' i Bartenders' Choice Awards

  • Johan Evers - Årets bartender 2016 Foto: Annika Rådlund

    Johan Evers - Årets bartender 2016 Foto: Annika Rådlund

Föregående
Nästa
 
För sjunde året i följd gick i gårkväll Sveriges mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards av stapeln på Berns Salonger i Stockholm där  vinnarna i de elva kategorierna presenterades. 

 Inför galakvällen lyckades både Umeå och Göteborg knipa priser i kategorierna ’Årets Cocktaillista’ såväl som i Årets Barfluga’.  Haymarket by Scandic vid Hötorget i Stockholm vann pris för sin bar Americain i kategorin 'Bästa nykomling'. 
och utmärkelsen  ’Årets Cocktailbar’ kammade Linje Tio i Stockholm hem. Baren har gjort sig populär sedan öppningen i Hornstull för drygt fyra år sedan och kammade även hem 25:e platsen över världens 50 bästa barer i september. 

 – För oss är Bartenders´ Choice Awards det viktigaste. Det har varit ett magiskt år med nationella och internationella framgångar för oss och vår stad. Men man vill ju alltid leverera på hemmaplan och detta pris visar verkligen att vi är bäst. Det är en ära att få bära det förtroendet nationellt och internationellt, säger Andreas Bergman, Linje Tio.

Johan Evers, aktuell med öppningen av Penny & Bill, tog hem kvällens enda individuella pris och utsågs till publikens stora förtjusning till ’Årets Bartender’. Förutom äran och  BCA-statyetten vann Johan också en resa till Midleton på Irland med inbokat besök på Jamesons whiskey-destilleri.

 – För mig är det något jag kämpat och slitit för så länge. Jag är givetvis otroligt glad över priset och tackar alla som varit inblandade under året.

Juryn bestod av 117 yrkesaktiva bartendrar och dryckesexperter.

Vinnarna i Bartenders' Choice Awards 2016:
Årets Atmosfär: 20Hundra5, Stockholm.
Årets Cocktaillista: Open/Closed, Umeå.
Årets Bästa Produkt: Flexi Juice
Årets Branschförbättrare: Linje Tio Barteam
Årets Ölbar: Omnipollos Hatt, Stockholm.
Årets Bästa Vinbar: Hornstulls Bodega, Stockholm.
Årets Barfluga: Stranger, Göteborg.
Årets Bartender: Johan Evers.
Årets Bar: Linje Tio, Stockholm.
Årets Nykomling: Americain, Haymarket by Scandic, Stockholm.
Årets Internationella Bar: The Dead Rabbit, New York.

Av: Annika Rådlund