Dessa svenska restauranger fick årets Michelinstjärnor
18 Feb 2020

Utdelningarna skedde under vid ett speciellt lanseringsevenemang i Olavshallen Concert Hall i Trondheim i Norge. Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelin-guiderna, var på plats och välkomnade de nya stjärnkockarna och gratulerade de som behållt sina stjärnor från föregående år.
Restaurang Frantzén och Geranium i Köpenhamn behöll sina platser på toppen, som de enda två restaurangerna som belönats med tre stjärnor.
I Sverige har tre stjärnkrogar har stängt under året (Fäviken Magasinet, Upper House och Volt) och tappar därmed sina stjärnor.
Bloom in the Park i Malmö och Mathias Dahlgren Matbaren i Stockholm blev av med sina stjärnor i årets guide.
Årets stjärnor i Guide Micheli Nordic Countries 2020:
Tre stjärnor:
Frantzén, Stockholm
Två stjärnor:
Aloë, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Oaxen Krog, Stockholm
Vollmers, Malmö
Daniel Berlin, Skåne Tranås
En stjärna:
Agrikultur, Stockholm
Ekstedt, Stockholm
Etoile, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Koka, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Thörnströms Kök, Göteborg
28+, Göteborg
Sav, Malmö
PM & Vänner, Växjö
Källa: Guide Michelin
18 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"