Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dessa hotell är nominerade till Stora Turismpriset

 
Dessa hotell är nominerade till Stora TurismprisetStora turismpriset går till någon anläggning som har utvecklat turismen i Sverige. Stora Turismpriset 2017 delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman, och vinnaren utses den 7 december.

För 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

- Årets nominerade till Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.
Vinnaren utses den 7 december. Priset delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg samma dag i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.


Kandidaterna till Stora Turismpriset 2017:

Svenska kulturpärlor www.kulturparlor.se

ICEHOTEL 365 www.icehotel.com

Snötåget / Inlandsbanan www.inlandsbanan.se

Isaberg Mountain Resort, Hestra (Gislaveds kommun) www.isaberg.com

Musselbaren (Klocktornet Lyckorna AB) www.musselbaren.se

Artipelag www.artipelag.se

Sågarbo Herrgård Stuguthyrning www.sagarboherrgard.se

Hotell Hulingen AB www.hotellhulingen.se

Gekås AB www.gekas.se

Sjöstugans Camping i Älmhult AB www.sjostugan.com

de Wilde Outdoor www.dewildeoutdoor.se

Dragsö Bad & Camping AB www.dragso.se

www.dragsosportfishing.se

Skåneleden/Region Skåne www.skaneleden.se

Gotland Sports Academy AB www.gotlandsportsacademy.se

Sun Dance Ranch www.sundanceranch.eu

Hotell Lappland www.hotelllappland.se

Höga Kusten Destinationsutveckling & Höga Kusten Turism AB i samverkan

www.hkdest.se

www.hogakusten.comFör 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Av: Annika Rådlund Källa: Tillväxtriket