Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Den 130:e MAX-restaurangen öppnar idag

 
  • MAX vid Hötorget i Stockholm.

    MAX vid Hötorget i Stockholm.

  • Humoristisk

    Humoristisk "Hötorgskonst" på Max vid Hötorget. Motiven är också en del av Max nuvarande kampanj.

Föregående
Nästa
 
Den 21 mars öppnar MAX sin nya restaurang vid Hötorget i Stockholm. Restaurangen har generösa öppettider alla dagar i veckan och ett lättillgängligt läge mitt i city

– Äntligen slår vi upp dörrarna till vår nya restaurang vid Hötorget, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX. Vi har sett fram emot att öppna på ett av Stockholms populäraste promenadstråk längs med Kungsgatan, mitt i city. MAX ska underlätta när det är dags att äta och finnas där gästerna finns; under shoppingpausen, lunchen, på väg till bion eller efter utekvällen.

Hötorget är en plats som förknippas med allt från Nobelpriset och Konserthuset till torghandel och den historiska kulturföreteelsen Hötorgskonst. För den nya restaurangen vill MAX knyta an till det lokala och har tagit fram lanseringskampanjen ”Hötorgskost”. De kända konstmotiven med fiskargubben och stilleben har anpassats i bild med MAX egna rätter i fokus – fiskargubben håller i en Friscoburgare och stillebenet föreställer ett Maxmål med Halloumiburgare.

Den nya restaurangen ligger på Kungsgatan 44. Det är den 116:e restaurangen i Sverige och den 130:e i världen. Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept MAX har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs. Ovanvåningen har plats för 47 sittande gäster och på entréplan finns 61 platser. Restaurangen är utrustad med nio Expresskassor och  MAX har anställt cirka 70 personer.

 Britta Fredriksson och Curt Bergfors kommer vara med vid invigningen,  för 50 år sedan i Gällivare öppnade de den första hamburgerserveringen som lade grunden till den restaurangkedja som idag är MAX. 

Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Det finns 130 restauranger, varav 116 i Sverige och sysselsätter ca 4 500 medarbetare. Max Burgers AB omsatte 2,8 miljarder kronor under 2016, varav 2,6 miljarder kronor i Sverige. Av: Annika Rådlund Källa: Max