Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

De får uppdraget att brygga det officiella GBG Beer Week-ölet 2019

 
De får uppdraget att brygga det officiella GBG Beer Week-ölet 2019Mikrobryggeriet Vega Bryggeri på Hisingen har fått uppdraget att brygga det officiella ölet till GbG Beer Week. Den 5-13 april 2019 är det dags för ölveckan GBG Beer Week – för femte året i rad. Då skummar staden över av spännande ölprovningar, ölsläpp och andra ölrelaterade händelser. Varje år bryggs ett officiellt öl som brukar få stor uppmärksamhet i ölvärlden. Nästa år kommer det att bryggas av mikrobryggeriet Vega Bryggeri på Hisingen.

2019 blir det fjärde året som det bryggs en speciell öl till veckan. De tidigare bryggerier som bryggt ölet har varit Stigbergets Bryggeri (2016), Beerbliotek (2017) och Dugges (2018). Samtliga öl har fått stor uppmärksamhet i ölvärlden. Ölet brukar lanseras på ett femtiotal pubar och restauranger i hela landet och släppas på Systembolaget i samband med ölveckan. De tidigare ölen har exporterats till ett trettiotal olika länder.

Nu när det är dags för Vega Bryggeri att ta över stafettpinnen vill man hitta på något helt nytt och spännande. Vad det exakt blir är ännu hemligt.

– Det ska bli grymt kul att brygga 2019 års öl och vi tackar GBG Beer Week för förtroendet, säger Claes Ljunggren och Kalle von Spreti från Vega Bryggeri. Vi har en del sköna idéer och kan nog få några ögonbryn att höjas i april.

Fredrik Berggren och Petur Olafsson, intiativtagarna till och de drivande bakom Beer Week, ville överraska litegrann med sitt val av bryggeri.

– Vega Bryggeri brygger fantastisk öl, men de är väldigt lokal och fokuserar främst på hemmaplan. Dessutom brygger de i en häftig miljö – granne med ett skeppsvarv på Hisingen – och säljer nästan all sin öl i göteborgsområdet. Därför skulle det vara kul om fler upptäcker dem, både här i stan och i resten av landet.

Ölet kommer att ha premiär under ölveckan 5-12 april 2019, då den serveras på många av Göteborgs krogar. En del av försäljningen går till GBG Beer Week. Det är den enda källan till intäkter för att marknadsföra ölveckan, allt övrigt arbete sker helt ideellt.


GBG Beer Week är ett gräsrotsarrangemang, där alla inom öl och ölkultur kan bidra med innehåll. Här får allt plats; smått och stort, lokalt och internationellt, brett och smalt. Ölveckan har blivit ett fenomen i ölsverige, där över hundra events arrangerade av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar får Göteborg att jäsa av smakrika upplevelser. Kulmen på veckan är En Öl & Whiskmässa med över 23 000 besökare. 

GBG Beer Week fick utmärkelsen Årets Ölutvecklare på Restauranggalan 2017.


Taggar

Göteborg Öl Nyheter