De får uppdraget att brygga det officiella GBG Beer Week-ölet 2019
23 Nov 2018

2019 blir det fjärde året som det bryggs en speciell öl till veckan. De tidigare bryggerier som bryggt ölet har varit Stigbergets Bryggeri (2016), Beerbliotek (2017) och Dugges (2018). Samtliga öl har fått stor uppmärksamhet i ölvärlden. Ölet brukar lanseras på ett femtiotal pubar och restauranger i hela landet och släppas på Systembolaget i samband med ölveckan. De tidigare ölen har exporterats till ett trettiotal olika länder.
Nu när det är dags för Vega Bryggeri att ta över stafettpinnen vill man hitta på något helt nytt och spännande. Vad det exakt blir är ännu hemligt.
– Det ska bli grymt kul att brygga 2019 års öl och vi tackar GBG Beer Week för förtroendet, säger Claes Ljunggren och Kalle von Spreti från Vega Bryggeri. Vi har en del sköna idéer och kan nog få några ögonbryn att höjas i april.
Fredrik Berggren och Petur Olafsson, intiativtagarna till och de drivande bakom Beer Week, ville överraska litegrann med sitt val av bryggeri.
– Vega Bryggeri brygger fantastisk öl, men de är väldigt lokal och fokuserar främst på hemmaplan. Dessutom brygger de i en häftig miljö – granne med ett skeppsvarv på Hisingen – och säljer nästan all sin öl i göteborgsområdet. Därför skulle det vara kul om fler upptäcker dem, både här i stan och i resten av landet.
Ölet kommer att ha premiär under ölveckan 5-12 april 2019, då den serveras på många av Göteborgs krogar. En del av försäljningen går till GBG Beer Week. Det är den enda källan till intäkter för att marknadsföra ölveckan, allt övrigt arbete sker helt ideellt.
GBG Beer Week är ett gräsrotsarrangemang, där alla inom öl och ölkultur kan bidra med innehåll. Här får allt plats; smått och stort, lokalt och internationellt, brett och smalt. Ölveckan har blivit ett fenomen i ölsverige, där över hundra events arrangerade av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar får Göteborg att jäsa av smakrika upplevelser. Kulmen på veckan är En Öl & Whiskmässa med över 23 000 besökare.
GBG Beer Week fick utmärkelsen Årets Ölutvecklare på Restauranggalan 2017.
23 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"