Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

De är i final av Årets Konditor 2017

 
De är i final av Årets Konditor 2017Liv Sandberg, Joel Lindqvist, Kalle Bengtsson, Josefin Gauffin och Linda Magnusson tävlar i finalen Årets Konditor 2017 den 12-13 oktober 2017. Fem  konditorer har nu kvalificerat sig till finalen av Årets Konditor 2017, de svenska mästerskapen för professionella konditorer. Finalen går av stapeln den 12-13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan där finalisterna ska visa prov på sina kunskaper.

Årets tema: natur, ska inspirera finalisterna i de tre delmomenten som är en tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk. De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2017, tillika Svensk Mästare i för professionella konditorer och dessutom 40.000 kr.

– I år håller konditorerna i finalen av Årets Konditor en imponerande hög nivå! Den hårda konkurrensen kräver att finalisterna utnyttjar all sin hantverksskicklighet, erfarenhet och kreativitet. I år är temat natur och det hemliga bakverket utgår från form och smak, säger Marin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen.

Finalisterna får ett urval av silikonformar och några råvaror att välja av och det är utgångspunkten för det hemliga bakverket. 

– Det kommer bli spännande att se hur temat speglas i det estetiska utförandet av samtliga bakverk. För att kunna titulera sig som Årets Konditor 2017 och bli Svensk Mästare för professionella konditorerkrävs något alldeles extra. Juryn söker fantasifulla smaker och former, och årets tema ger verkligen utrymme till detta, 
Juryn i år består av tidigare vinnare av tävlingen Årets Konditor men även andra tävlingsmeriterade konditorer i branschen.

I finalen tävlar:
Liv Sandberg, 33 år gammal från Östergötland,växte upp i Norrköping och Linköping. Idag driver hon Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen i Stockholm.
Joel Lindqvist, 37 år från Varbergdriver Mat- och chokladstudion i Malmö.
Kalle Bengtsson, 33 år från Göteborg,arbetar på Gothia Towers i Göteborg.
Josefin Gauffin, 29 år från Borlängeär chefskonditor på Tössebagerieti Stockholm.
Linda Magnusson, 36 år, från Göteborgarbetar som konditor på MargaretasBröd & Bakverk i Mölndal.


Om Årets Konditor
Årets Konditor 2017 arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen sker under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 12-13 oktober.
Tävlingen är uppdelad på två dagar – fyra timmar första dagen och sex timmar andra dagen.
Finalen sker framför en storpublik som kan följa med under de två fullspäckade finaldagarna – och de tre olika delmomenten: tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk. Finalisternas tävlings-bidrag bedöms både av en smak- och en metodjury.
www.aretskonditor.se

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets konditor