De är finalister i Årets Kock 2018
20 Jun 2018

Klara för final i Årets Kock 2018 är:
David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden,
Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping,
Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar i: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng är 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.
Nyhet finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. NYTT: den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen
Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 kockar går vidare till dag 2. I finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm, gör 8 kockar upp om segern.
Bilder
På https://aretskock.se/bildbank/ hittar du porträttbilder på de 8 finalisterna, samtliga 32 tävlingsbidrag som lagades upp under dag 1 och actionbilder på de 16 kockar som gick vidare till dag 2 i kvalet. Bilderna är fria att ladda ner och använda.
20 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"