Daniel Höglander blir ny gastronomisk ledare på Operakällaren
12 Aug 2024
–Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka - för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander.
Höglander är en av Sveriges främsta kockar och krögare och har bland annat grundat Aloë, som har två stjärnor i Guide Michelin. Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från bland annat Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens kökschef.
–Vi är mycket glada över att få välkomna Daniel Höglander och Emanuel Tärnqvist till Operakällaren. För oss är det viktigt att bevara restaurangens tradition och kvalitet, samtidigt som vi ständigt strävar efter utveckling och förbättring. Vi kunde inte ha funnit bättre gastronomiska ledare än Daniel och Emanuel, säger Oscar Durling, VD Operakällaren.
I samband med nyöppningen kommer Verandan att göras mer tillgänglig då en helt ny cocktailbar öppnar där.
–Att öppna upp Verandan och skapa en cocktailbar där blir en nyckel för att göra Operakällaren mer tillgänglig för fler. Cocktailbaren kommer att ha en klassisk stil, men med en atmosfär fylld av värme, genuint värdskap och personlighet. Vi ser otroligt mycket fram emot att bjuda in våra gäster till denna fantastiska plats, säger Rasmus Klintberg, restaurangchef.
–Vi gör det här med hjärta och kärlek till den inkluderande gastronomin och det dukade bordet och tar Tores bevingade citat: "Det finns ingen umgängesform överlägsen måltiden” på största allvar. Vi ser fram emot att Operakällaren ännu mer än tidigare ska bli en plats där människor möts och skapar oförglömliga minnen tillsammans.”, avslutar Höglander.
Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.
Av: Annika Rådlund Källa: Nobis Hospitality Group
12 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"