Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarions nya miljösatsning en succé

 
Clarions nya miljösatsning en succéGenom tjänsten Green Stay erbjuds gästen att välja bort städning och istället bidra till UNICEFs och Nordic Choice gemensamma projekt mot människohandel i Kambodja. Det var i juni i fjol som Clarion Hotel introducerade ett nytt miljökoncept för alla övernattande hotellgäster i Norden. Gäster som bor mer än en natt ges möjlighet att bidra till miljön genom satsningen ”Green Stay”.

"Green Stay" innebär att  gästerna ges möjlighet att välja bort städning och istället skänka pengar till UNICEFs och Nordic Choice Hotels gemensamma projekt "Sweet Dreams". Clarion Hotel  har under mindre än ett år med gästernas hjälp samlat in en miljon kronor.

 Genom Green Stay har man i tillägg reducerat förbrukning av vatten och kemikalier tack vare de 15% som väljer bort städning. Även drift- och personalkostnader har minskat. Idén kring Green Stay kom ursprungligen från en medarbetare som tack vare sin kreativitet fick ta emot pris från Petter Stordalen. 

- Green Stay har levererat betydligt mer än vad vi vågat hoppas på. Gensvaret från gästerna är tydligt - man vill vara med och bidra. Sedan en tid tillbaka kan även våra konferensgrupper välja Green Stay. Ett uppskattat initiativ som ingen annan på marknaden erbjuder idag, asäger Henrik Berghult, Senior Vice President på Clarion Hotel. -Svslutar Henrik Berghult. 

Gästerna har möjlighet att välja bonuspoäng istället för att donera till UNICEF. Dock väljer över 70% av gästerna att bidra till UNICEF..

- Vi är imponerade av resultatet från denna kampanjen, och samtidigt stolta att ha en engagerad partner som Nordic Choice Hotels som visar att de verkligen tar ansvar, även utanför hotelldörren, säger Camilla Viken, Generalsekreterare UNICEF Norge. - Ett fantastiskt resultat som kommer att hjälpa de mest utsatta barnen i Kambodja genom Sweet Dreams. Stort tack till alla som har bidragit, avslutar Camilla Viken

 
Green Stay har skapats med utgångspunkt i hotellkedjans miljöstrategi, där målsättningen är att bli ett klimatneutralt företag. I strävan mot minskad förbrukning av kemikalier och vatten, skall Clarion Hotel leda utvecklingen till ett grönare samhälle. Inom kort kommer samtliga hotell inom Nordic Choice Hotels att erbjuda samma tjänst.


Av: Annika Rådlund Källa: Clarion Hotels