Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarion Hotel Sign byter ut restaurang American Table Brasserie and Bar

 
Clarion Hotel Sign byter ut restaurang American Table Brasserie and BarRestaurang American Table Brasserie and Bar lämnar plats till ny restaurang på Clarion Hotel Sign Clarion Hotel Sign välkomnar en ny bar- och restaurangupplevelse till sensommaren och därför storsatsar nu hotellet med en nedräkning och avslutningsmånad för American Table Brasserie and Bar.

American Table är en hyllning till det amerikanska köket och livsstilen och bakom konceptet står stjärnkocken och entreprenören Marcus Samuelsson. Och nu, efter fem år i drift, väljer Clarion Hotel Sign att tacka restaurangen för de fina åren genom att avsluta med en sista månad full av aktiviteter och happenings där såväl hotellgäster, stammisar och Stockholmare får möjligheten att njuta en sista gång av dess utbud.

- På American Table har vi hyllat den smakrika värld som det amerikanska kökets klassiker erbjuder, med vår twist. Nu är det dags att bredda horisonten och inspireras i allt högre utsträckning av världens smaker, självklart genom det filter jag tagit med mig från uppväxten i Sverige och med min hemmaarena Harlem, Manhattan likväl som från mina rötter i Etiopien säger Marcus Samuelsson, Creative Director, By Marcus Samuelsson™

Avslutningsmånaden kommer att handla om “Fun dining” som är ett ledord för baren och restaurangen och ingen vecka kommer att vara den andra lik. Redan nästa vecka bjuder restaurangen in till en riktig smakrik Kristi Himmelsfärd-brunch. Här kommer det härliga buffebordet att digna av läckra rätter, från de sötaste sötsaker till matiga brunch-klassiker så som Deviled Eggs, Mini Burgers och American Pancakes.

Därefter, första veckan i juni, går restaurangen all-in med sin “Best of American Table”-vecka. Denna vecka serveras gästernas favoriter från de fem åren som gått och vi får, en sista gång, njuta av de Amerikanska smakerna tillagade med svenska råvaror. Från storfavoriter ena veckan går det snabbt över till en “Green Table”-meny, då Clarion Hotel Sign för fjärde året i rad får äran att stå som värd för konferensen EAT Stockholm Food Forum med Gunhild Stordalen i spetsen, där ekologiskt och närproducerat står i fokus. Menyn kommer att serveras i restaurangen, både lunch och middag, från den 8 juni tom den 17 juni.

Avslutningsvis kommer sista serveringen av brunch och middag äga rum lördagen den 17 juni. Den 18 juni tömmer vi också våra inventarier genom att bjuda in till en klassisk “American Garage Sale” med en utförsäljning av inredning såsom ljusstakar, skärbrädor, glas, porslin, lampor och matbord - allt ackompanjerat av en DJ och food truck.

- På hotellet pågår flera spännande utvecklingsprojekt och omvandlingen av restaurangen är ett av dessa. Det är med blandade känslor som vi snart tar farväl av vår pulserande mötesplats American Table Brasserie and Bar samtidigt som vi, tillsammans med Marcus Samuelsson, ser fram emot att öppna en ny bar- och restaurang, säger Jessica Norgren, VD på Clarion Hotel Sign.

Från och med den 19 juni är restaurang American Table Brasserie and Bar stängd. Under tiden restaurangen omvandlas så erbjuder hotellet ett utökat utbud på sin Rooftop Bar på åttonde våningsplanet. Under sommaren kommer man där att kunna njuta av mat och dryck samtidigt som man blickar ut över Stockholm.

- Jag vill inte gå in för mycket i detalj om vad vi kommer erbjuda i framtiden på Clarion Hotel Sign, men så mycket kan jag säga att i allt jag gör hämtar jag inspiration från lokala producenter, konstnärer och musiker. Det är genom kulturupplevelser och resor som jag inspireras smakmässigt och därför kommer vi navigera bland internationella influenser omtolkade genom nordiska och traditionella tillagningstekniker, berättar Marcus.

Mer information om nya restaurangen kommer under augusti månad. 

Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Byggnaden  som är belägen mitt I Stockholm city är ritat av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. På hotellets restaurang American Table Brasserie and Bar by Marcus Samuelsson möter skandinaviska smaker den amerikanska pulsen. 


Av: Annika Rådlund