Clarion Hotel Arlanda Airport är först med Karma på Arlanda
30 Mar 2019
Genom Karma kan personal på Arlanda flygplats samt resenärer köpa med sig mat för halva priset från hotellets restaurang Kitchen & Table Arlanda. Restaurangen ligger på våning 12 och serverar lunch och middag varje dag.
- Detta är vårt nästa steg i att minska matsvinnet och det känns otroligt roligt att äntligen vara igång. Nu ska vi bara se till att sprida detta till alla som jobbar och befinner sig på Arlanda, säger Ted Dahlström, Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport arbetar dagligen med att skapa minsta möjliga miljöpåverkan där minska matsvinnet är ett prioriterat område. Hotellet har sedan tidigare ändrat till mindre tallrikar på frukostbuffén, jobbat med nudging mot gäst samt tagit hjälp av alla medarbetare på hotellet för att minimera matavfallet och det har gett resultat.
- Vi minskade vårt matavfall med över 20 % 2018 och vi hoppas att anslutningen till Karma kan minska det ytterligare, fortsätter Ted Dahlström
Om Karma
Med Karmas app kan restauranger, caféer och matbutiker sälja överbliven mat till ett billigare pris. Mat läggs upp i Karma-appen och kunderna kan köpa maten direkt i appen för halva priset och sedan hämta ut det som take-away. Mer information om Karma: https://karma.life//. Appen går att ladda ner i Appstore eller Google Play. De som följer Kitchen & Table Clarion Arlanda får notiser när det finns mat att rädda.
Clarion Hotel Arlanda Airport har 414 hotellrum, 44 möteslokaler, gym, relax och utomhuspool samt restaurang Kitchen & Table by Marcus Samuelsson, som kombinerar Manhattans smaker med svenska råvaror.
30 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"