Citronsorbet av stjärnkonditorn Sara Hultberg
25 Jun 2018
- Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, säger Sara Hultberg, receptutvecklare och konditor på Operakällaren.
Cidersorbeten är gjord på nyheten Kopparberg Raspberry Smooth, hallon och yuzutoppat med hallonmaräng. Sorbeten toppas med cidern vid servering för en riktigt bubblande dessert.
- Det känns kul att utveckla cidersegmentet och placera våra produkter i nyasammanhang där det blir mycket fokus på smak, säger Sarah Bronsman, Marknadsutvecklare på Kopparberg.
Recept Cidersorbet:
Du behöver:
500 ml Kopparberg Raspberry Smooth
150 gram vatten
50 gram glukos
200 gram socker
1 gelatinblad, blötlägg
500 gram hallonpuré
200 gram juice av yuzu
Gör såhär:
Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrånplattan och tillsätt gelatinbladet.
Låt sockerlagen svalna och blanda sedan medresterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.
Hallonmaräng
Du behöver:
100 gram äggvita
100 gram strösocker
100 gram florsocker
1 msk frystorkade hallon
Gör så här:
Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.
I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan. Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider.
25 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"