Citronsorbet av stjärnkonditorn Sara Hultberg
25 Jun 2018
- Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, säger Sara Hultberg, receptutvecklare och konditor på Operakällaren.
Cidersorbeten är gjord på nyheten Kopparberg Raspberry Smooth, hallon och yuzutoppat med hallonmaräng. Sorbeten toppas med cidern vid servering för en riktigt bubblande dessert.
- Det känns kul att utveckla cidersegmentet och placera våra produkter i nyasammanhang där det blir mycket fokus på smak, säger Sarah Bronsman, Marknadsutvecklare på Kopparberg.
Recept Cidersorbet:
Du behöver:
500 ml Kopparberg Raspberry Smooth
150 gram vatten
50 gram glukos
200 gram socker
1 gelatinblad, blötlägg
500 gram hallonpuré
200 gram juice av yuzu
Gör såhär:
Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrånplattan och tillsätt gelatinbladet.
Låt sockerlagen svalna och blanda sedan medresterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.
Hallonmaräng
Du behöver:
100 gram äggvita
100 gram strösocker
100 gram florsocker
1 msk frystorkade hallon
Gör så här:
Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.
Om Kopparbergs bryggeri
I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan. Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider.
I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan. Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kopparbergs bryggeri
25 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"
-
Quality Hotel The Weaver invigs i mars
"Hotellet har närhet till Liseberg, växande arbetsplatsområden och allmänna kommunikationer"
-
Scandic Arlandastad har öppnat
"Hotellet är en viktigt beståndsdel i utvecklingen av näringslivet kring Arlanda Airport City. "
-
Foodexpo flyttas fram
"Mässan får ett nytt datum på grund av coronasituationen"
-
Fortsatt tufft läge för branschen
"Företagen har det svårt med likviditeten"