Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Citronsorbet av stjärnkonditorn Sara Hultberg

 
  • Citronsorbet toppad med cider av konditorn Sara Hultberg.

    Citronsorbet toppad med cider av konditorn Sara Hultberg.

  • Cidersorbet, en drink och dessert i ett.

    Cidersorbet, en drink och dessert i ett.

Föregående
Nästa
 
Tillsammans med stjärnkonditorn Sara Hultberg har Kopparberg tagit fram ett recept på cidersorbet, en drink och dessert i ett.

- Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, säger Sara Hultberg, receptutvecklare och konditor på Operakällaren.

Cidersorbeten är gjord på nyheten Kopparberg Raspberry Smooth, hallon och yuzutoppat med hallonmaräng. Sorbeten toppas med cidern vid servering för en riktigt bubblande dessert.

- Det känns kul att utveckla cidersegmentet och placera våra produkter i nyasammanhang där det blir mycket fokus på smak, säger Sarah Bronsman, Marknadsutvecklare på Kopparberg. 

Recept Cidersorbet:
Du behöver:
500 ml Kopparberg Raspberry Smooth
150 gram vatten
50 gram glukos
200 gram socker
1 gelatinblad, blötlägg
500 gram hallonpuré
200 gram juice av yuzu

Gör såhär:
Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrånplattan och tillsätt gelatinbladet.
Låt sockerlagen svalna och blanda sedan medresterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.

Hallonmaräng
Du behöver:
100 gram äggvita
100 gram strösocker
100 gram florsocker
1 msk frystorkade hallon

Gör så här:
Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.Om Kopparbergs bryggeri
I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan.  Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kopparbergs bryggeri