Cidrerie Stassen lanserar en rosécider
28 Mar 2019
Stassen Cidre Cuvée Rosé är en torr/halvtorr ljusrosa pärlande belgisk premiumcider. Det är en frisk cider med balanserad fruktig smak som är ett alternativ både till rosévin och mousserande till våren och sommaren.
– Det känns roligt och spännande att få lansera Stassen Cidre Cuvée Rosé i Sverige, då svenskar är mycket förtjusta i rosévin och champagne. Vi lanserade den i en begränsad upplaga för två år sedan och det blev en succé. Nu är vår mousserande rosécider här för att stanna, säger Jean-Pierre Stassen.
Frukten handplockas i slutet av augusti varje år. Den pressade äppeljuicen fermenteras sedan med en särskild jäststam från Champagne-regionen. Juicen lagras, jäser samt förvaras vid en temperatur mellan 12 och 20 grader. Därefter kyls den till källartemperatur. När cidern är redo lagras den skyddad från ljus i en konstant temperatur av 15 grader tills den buteljeras i flaskor med champagnekork.
Äpplet med rött fruktkött har egenskaper som påminner om röda druvor, vilka ger Cuvée Rosé dess färg, tanniner och en smak av röda bär. Rosécidern innehåller endast fruktjuice från äpplen och en skvätt tranbär.
Serveras med fördel kyld i champagneglas som sällskapsdryck, eller till fisk, ljust kött och dessert.
28 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"