Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Cidrerie Stassen lanserar en rosécider

 
Cidrerie Stassen lanserar en  roséciderStassen Cidre Cuvée Rosé Den belgiska cidertillverkaren Cidrerie Stassen lanserar en exklusiv mousserande cider tillverkad av belgiska äpplen med rött fruktkött. Cidern är halvtorr med en frisk smak med inslag av smultron och sommarblomster och presenteras i en flaska med champagnekork. 

 Stassen Cidre Cuvée Rosé är en torr/halvtorr ljusrosa pärlande belgisk premiumcider. Det är en frisk cider med balanserad fruktig smak som är ett alternativ både till rosévin och mousserande till våren och sommaren. 

Äpplena med rött fruktkött handplockats från äppellundarna i Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien, där äppelträden växer i mycket kalkstensrik jord 200 meter över havet. Stassens cider är resultatet av autentiskt hantverk som förfinats under fyra generationer. Resan mot Cuvée Rosé började år 2006 när skaparen Jean-Pierre Stassen fann tre äppelträd som gav frukt med rött fruktkött, varvid ett ihärdigt arbete startade med att få fram äpplen med precis rätt smak och färg. Det tog sex år och över tusen korsningar innan tre träd med frukt av perfekt kvalitet valdes ut och planterades i Cidrerie Stassens äppellundar.

– Det känns roligt och spännande att få lansera Stassen Cidre Cuvée Rosé i Sverige, då svenskar är mycket förtjusta i rosévin och champagne. Vi lanserade den i en begränsad upplaga för två år sedan och det blev en succé. Nu är vår mousserande rosécider här för att stanna, säger Jean-Pierre Stassen.

Frukten handplockas i slutet av augusti varje år. Den pressade äppeljuicen fermenteras sedan med en särskild jäststam från Champagne-regionen. Juicen lagras, jäser samt förvaras vid en temperatur mellan 12 och 20 grader. Därefter kyls den till källartemperatur. När cidern är redo lagras den skyddad från ljus i en konstant temperatur av 15 grader tills den buteljeras i flaskor med champagnekork.

Äpplet med rött fruktkött har egenskaper som påminner om röda druvor, vilka ger Cuvée Rosé dess  färg, tanniner och en smak av röda bär. Rosécidern innehåller endast fruktjuice från äpplen och en skvätt tranbär.

Serveras med fördel kyld i champagneglas som sällskapsdryck, eller till fisk, ljust kött och dessert.