Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Choklad & Hjortron är årets glöggsmak från Saturnus

 
Choklad & Hjortron är årets glöggsmak från SaturnusGlögg Choklad & Hjortron alkoholfri – i samarbete med Åre Chokladfabrik Varje år lanserar familjeföretaget Saturnus nya glöggsorter, med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är framtagen i samarbete med Åre Chokladfabrik, som tillverkat handgjorda chokladpraliner sedan 1991. Dessutom har Saturnus satsat hårt på att utöka sitt ekologiska sortiment.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i företagets fabrik i Malmö, av väl utvalda råvaror och med en hantverkstraditionsom gått i arv i generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.

Årets nya glögg har smaken av choklad och hjortron och är inspirerad av Hjortrontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik, en älskad pralin som hängt med från starten för 25 år sedan. Resultatet är en alkoholfri och mustig glögg med god fruktighet, som ska serveras rykande varm.

– Vi är så glada över samarbetet med Åre Chokladfabrik eftersom de, liksom vi, gillar att överraska och utveckla sitt sortiment. Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.

Fortsatt ekologisk satsning
I årets glöggsortiment finns fler ekologiska varianter än någonsin. Förutom två befintliga ekologiska produkter lanseras även Ekologisk Lätt vinglögg (2,2%vol) samt en ekologisk och alkoholfri God jul glögg. För varje såld flaska God jul glögg stödjer Saturnus Radiohjälpens kampanj Världens Barn med en krona. Hittills har Saturnus skänkt över 3 585 000 kronor till olika projekt för att stödja utsatta barn runt om i världen.ÅRETS GLÖGGSORTIMENT FRÅN SATURNUS

SATURNUS GLÖGG 1893 – DVH

NYHET Glögg Choklad & Hjortron alkoholfri – i samarbete med Åre Chokladfabrik

Glögg Hallon & Lakrits alkoholfri

Glögg Polkagris alkoholfri

Glögg utan tillsatt socker 2,2%vol

NYHET Ekologisk lätt vinglögg 2,2%vol KRAV

NYHET Ekologiskt glöggkoncentrat dunk 2,5L KRAV

GOD JUL GLÖGG

God jul glögg röd, alkoholfri (ny design)

NYHET God Jul Glögg ekologisk & alkoholfri 75cl KRAV (finns även på SB)


SATURNUS GLÖGG 1893 – SYSTEMBOLAGET

Saturnus Vit ekologisk vinglögg 12,5%vol 37,5cl KRAV

Saturnus Vit ekologisk vinglögg 12,5%vol 75cl KRAV

NYHET God Jul Glögg ekologisk & alkoholfri 75cl KRAV (finns även i DVH)Av: Annika Rådlund Källa: Saturnus
www.saturnus.se