Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Champagnehuset Laurrent-Perrier lanserar La Cuvée Brut

 
Champagnehuset Laurrent-Perrier lanserar La Cuvée BrutNu lanseras Laurent-Perrier La Cuvée Brut – en unikt komponerad huschampagne. Anrika champagnehuset Laurrent-Perrier lanserar La Cuvée Brut - en förfinad champagne av absolut toppklass.

 Champagnen är unikt komponerad med ett chardonnay-innehåll av hela 55 %, och den har lagrats fyra år på jästfällningen. La Cuvée Brut bjuder på fräschör med finess och har smaker av citrus och vita blommor, en lätt brödighet och en lång eftersmak.

 En ovanligt stor andel av druvan chardonnay och en extra lång lagringstid gör La Cuvée Brut ger den en elegant fräschör med finess.

– I Sverige har vi ett brett utbud av champagner, men en huschampagne med så stor andel chardonnay som i Laurent-Perrier La Cuvée Brut är ovanligt. Jag är stolt över att vi kan tillföra den svenska marknaden något så unikt från ett av världens mest kända champagnehus, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia.

I cuvéen har de bästa druvorna från cirka 100 olika vingårdar använts. Vissa tillför struktur och komplexitet, andra aromer och en del syra. Genom att blanda olika årgångar, druvor och gårdar upprätthåller man samma karaktär och klass på Laurent-Perrier La Cuvée Brut år efter år.

Champagnens delikata aromer och fina mousse passar utmärkt till fisk, skaldjur och ljust kött. La Cuvée Brut ingår i Systembolagets beställningssortiment och finns även på halvflaska och magnumbutelj. 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Altia