Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Champagne med låg prislapp

 
Champagne med låg prislappChampagne Montaudon Brut, Champagne Lété-Vautrain Rosé Royal Brut, Champagne Baron-Fuenté La Révélation Brut och Champagne Canard-Duchêne Authentic Réserve Brut Från distriktet Champagne i Frankrike kommer det just champagne i ett brett spektrum av prisklasser. Det är inte bara distriktet som namnger de gyllene bubblorna, utan också den unika tillverkningsmetoden.

Genom att hälla stilla vitt vin tillsammans med jästkultur och socker i en flaska uppstår det långsamt bubblor och smak. Den speciella processen kräver kunskap och är kostsam, men beroende på lagringstid och storlek på upplagor kan priset hållas nere. 

.– Champagne i den lägre prisklassen håller fortfarande en mycket hög kvalité. Det är en bra dryck att servera som fördrink men passar också till många olika maträtter, säger Linda Sorby, MarketingManager på The Wine Company.

Den senaste tiden har försäljningen av champagne ökat.

– Vi, precis som andra aktörer ser en ökning på försäljningen av champagne. De mer prisvärda alternativen passar dessutom perfekt att lyxa till vardagen med. Vill du spexa till ditt bubbel lite är ett tips är att addera en matsked granatäppelkärnor, det ger en fin färg och härlig smak, säger Linda Sorby.


Här tipsar Linda Sorby om fyra flaskor under 300 kr:

Champagne Baron-Fuenté La Révélation Brut

Champagne ACRévélation betyder ”uppenbarelse” på svenska och Baron-Fuenté lever upp till sittstorslagna namn. Här förenas intensiva fruktaromer med doften av färsk brioche.Smaken är harmonisk med kvardröjande bubblor. Än finns det små kvalitetsodlaresom den här kvar att upptäcka vid sidan av de kändarechampagneproducenterna. 

Champagne Montaudon Brut
Champagne AC Montaudon är ett av få champagnehus i Reims som än idag ägs av samma familj. Luc Montaudon är den fjärde generationen som driver företaget, vars pärlande champagne med det framträdande M:et på etiketten uppskattas över hela världen. Denna brut med sin fina doft av päron och vita blommor är husets klassiker. I gommen är den fyllig, balanserad och behagligt fruktig. 

Champagne Canard-Duchêne Authentic Réserve Brut
Champagne AC Canard-Duchêne En mogen champagne från champagnehuset Canard- Duchêne somgrundades 1868. Cuvéen av pinot och chardonnay doftar som en fruktträdgård under sensommaren. Upplevelsen i gommen är komplex och friskoch minner om kanderad frukt, citronskal och kex. 

Champagne Lété-Vautrain Rosé Royal Brut
Champagne ACHär bjuds vi på en oemotståndlig, rosaskimrande champagnefest. Den friska,harmoniska doften med livlig karaktär och fin mineralitet är utsökt och smaken är idet närmaste fulländad. Det lilla huset som grundades för drygt 50 år sedan har idag en odlingsareal på ungefär 8 hektar. Det är en droppe i havet jämfört med destora champagnehusen, men det Lété-Vautrain saknar i kvantitet, tar man igen ikvalitet. Eftersom odlingsarealen är så begränsad kan man ha en oerhört noggrann kontroll av varje enskilt steg i framställningen, från odling till färdig flaska. 
Källa och foto: The Wine Agency