Champagne med låg prislapp
10 Feb 2018
Genom att hälla stilla vitt vin tillsammans med jästkultur och socker i en flaska uppstår det långsamt bubblor och smak. Den speciella processen kräver kunskap och är kostsam, men beroende på lagringstid och storlek på upplagor kan priset hållas nere.
.– Champagne i den lägre prisklassen håller fortfarande en mycket hög kvalité. Det är en bra dryck att servera som fördrink men passar också till många olika maträtter, säger Linda Sorby, MarketingManager på The Wine Company.
Den senaste tiden har försäljningen av champagne ökat.
– Vi, precis som andra aktörer ser en ökning på försäljningen av champagne. De mer prisvärda alternativen passar dessutom perfekt att lyxa till vardagen med. Vill du spexa till ditt bubbel lite är ett tips är att addera en matsked granatäppelkärnor, det ger en fin färg och härlig smak, säger Linda Sorby.
Här tipsar Linda Sorby om fyra flaskor under 300 kr:
Champagne Baron-Fuenté La Révélation Brut
Champagne ACRévélation betyder ”uppenbarelse” på svenska och Baron-Fuenté lever upp till sittstorslagna namn. Här förenas intensiva fruktaromer med doften av färsk brioche.Smaken är harmonisk med kvardröjande bubblor. Än finns det små kvalitetsodlaresom den här kvar att upptäcka vid sidan av de kändarechampagneproducenterna.
Champagne Montaudon Brut
Champagne AC Montaudon är ett av få champagnehus i Reims som än idag ägs av samma familj. Luc Montaudon är den fjärde generationen som driver företaget, vars pärlande champagne med det framträdande M:et på etiketten uppskattas över hela världen. Denna brut med sin fina doft av päron och vita blommor är husets klassiker. I gommen är den fyllig, balanserad och behagligt fruktig.
Champagne Canard-Duchêne Authentic Réserve Brut
Champagne AC Canard-Duchêne En mogen champagne från champagnehuset Canard- Duchêne somgrundades 1868. Cuvéen av pinot och chardonnay doftar som en fruktträdgård under sensommaren. Upplevelsen i gommen är komplex och friskoch minner om kanderad frukt, citronskal och kex.
Champagne Lété-Vautrain Rosé Royal Brut
Champagne ACHär bjuds vi på en oemotståndlig, rosaskimrande champagnefest. Den friska,harmoniska doften med livlig karaktär och fin mineralitet är utsökt och smaken är idet närmaste fulländad. Det lilla huset som grundades för drygt 50 år sedan har idag en odlingsareal på ungefär 8 hektar. Det är en droppe i havet jämfört med destora champagnehusen, men det Lété-Vautrain saknar i kvantitet, tar man igen ikvalitet. Eftersom odlingsarealen är så begränsad kan man ha en oerhört noggrann kontroll av varje enskilt steg i framställningen, från odling till färdig flaska.
Källa och foto: The Wine Agency
10 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"