Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Cava som stödjer Regnbågsfonden

 
Cava som stödjer RegnbågsfondenTrue Colours lanserades 1 februari  Den första februari lanserades den fruktiga cavan True Colours på Systembolaget. Fem kronor per såld flaska går direkt till Regnbågsfonden och deras arbete för mänskliga rättigheter i hela världen.

True Colours lanseras för att hylla människor i HBTQ-communityn och deras släkt och vänner, säger Caroline Grundström, produktansvarig för True Colours på Altia.

True Colours har en frisk fruktighet av citrus, röda äpplen och med en viss nötighet i eftersmaken.
Den passar utmärkt som aperitif, skaldjursrätter och till varma och kalla förrätter. True Colours är också gott till fräscha desserter

Druva: 41% Parellada, 27% Xarel-lo, 23% Macabeo, 9% Chardonnay
Producent: Sumarocca
Leverantör: Altia Sweden 
Alkoholhalt: 12%

Stiftelsen Regnbågsfonden drivs idag av Jonas Gardell, Jon Voss, Arto Winter, Fredrik Robertsson, Kajsa Bergqvist och Johan Glad. 

Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.
Man har bland annat gett hyresstöd till ett center för en rad olika hbt-organisationer i Moskva, stöttat Sexual Minorities of Uganda (SMUG) med 430 000 kronor -  ett direkt resultat av stödet blev att Frank Mugisha och organisationen SMUG fick resurser att jurdiskt stoppa förslaget till en ny skärpt anti-homolag i landet, som bland annat skulle innebära dödsstraff och tvång till angiveri.


Regnbågsfonden stöder även sedan december 2016 House of Rainbow som arbetar i flera afrikanska länder för att stärka enskilda hbtq-personer i vardagen. I det projekt Regnbågsfonden bidragit till är det förutom arbete med Safety Houses i Nigeria även verksamhet i Botswana och Sydafrika som får ekonomisk uppbackning. Hiv/aids- och hälsofrågor för bögar och bisexuella män i den nigerianska organisationen Access to Good Health Initiatives (AGHI) har säkrat en del av sitt arbete via stödet från Regnbågsfonden och i Kapstaden drivs ett Safe House i kåkstaden Belleville township där hbtq-personer kan träffas under säkra förhållanden. House of Rainbow ger med Regnbågsfondens hjälp också nu ett aktivt stöd bland annat till utbildning i hbtq-frågor i Botswanas huvudstad Gabarone. Projektet innefattar även informationsmaterial som kommer att spridas i de 14 länder i regionen där House of Rainbow har verksamhet.

 


Av: AnnikaRådlund

Verksamheter till försäljning