Cava Aurelia Gran Reserva - biodynamisk cava
13 Dec 2017
Cava Aurelia Gran Reserva, har sitt namn efter farmor Aurélia. Vinet har balanserade toner av flinta, mineral, gröna äpplen och nybakad brioche.
Bakgrund
Castell d´Age vinodlingar ligger i Penedés, 40 minuter från Barcelona. Bakom Castell d'Age finns tre generationer kvinnor: farmor, mamma och dotter, var och en med en Cava uppkallad efter sig. Farmor Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord, svärdottern Anne Marie Comtesse var pionjär genom att introducera ekologisk odling i början av 80-talet och hennes dotter Olivia arbetar i dag som marknadschef, under hennes ledning har företaget blivit helt biodynamiskt. Att inte bespruta jorden med bekämpningsmedel och konstgödsling ses som självklart för Olivia Junyent. När jorden mår bra får man de bästa druvorna och därmed det bästa vinet menar de. Vinerna från Castell d'Age är biodynamiskt certifierade enligt Demeter.
Smak
Cava Aurelia Gran Reserva är ett stort vin med full kropp, distinkta toner av flinta uppbackat av en frisk ton av gröna äpplen samt nybakad brioche.
Passar till
Cava Aurelia är ett vin som passar ett brett spektra mat, som fisk, sallad och kyckling. Spanjorerna själva älskar att matcha sin cava med lufttorkad skinka. Varför inte ett glas Cava Aurelia till julskinkan?
Tillverkning och lagring
Castell d'Age Cava är framställd från de bästa druvorna och från noggrant utvalda vingårdslägen och vinerna framställs helt enligt Champenoise-metoden. Allt arbete sker manuellt i källaren och samtlliga Cavas vilar minst 24 månader i källaren och med noll dosage.
Cava Aurelia Gran Reserva 2013
Druvor: Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Ursprung: Penedès, Spanien
Producent: Castell d´Age
Alkohol: 12,5%
Sortiment: Lanseras 1 dec i ordinarie sortiment
13 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"