Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Carlsberg tar ölyogan till Sverige

 
  • Beer yoga eller Ölyoga kommer startar nu även i Sverige.

    Beer yoga eller Ölyoga kommer startar nu även i Sverige.

  • Ölyogan startar i juni i Stockholm.

    Ölyogan startar i juni i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
Ölyoga innebär – precis som namnet antyder – utövande av yoga med en öl i handen. Träningstrenden sägs ha startat i Berlin bland hipsters men har dykt upp på allt fler platser runtom i världen. Nu tar Carlsberg konceptet till Sverige på yogastudion Urban OM och skapar Carlsberg Beer Yoga, en alkoholfri ölyoga som passar för både öl- och träningsälskare.

 I takt med att intresset för yoga ökat har flera nya varianter av träningsformen dykt upp, där ölyogan är en av de senaste. Fenomenet kombinerar yogans fokus, balans och meditativa inslag med öl och är en trend som sägs ha sitt ursprung i Berlin i Tyskland. där  yogainstruktören Ihula startade upp klasser efter att ha sett något liknade på den stora festivalen Burning Man i USA.

Nu tar alltså Carlsberg den populära träningsformen till Sverige på Urban OM. Ölen inte bara dricks under passet utan flaskan kan även balanseras och lyftas.

– När vi letade inspiration upptäckte vi ölyogan, som vi direkt kände att vi ville göra i en alkoholfri tappning. Vi ser att folk i allt högre utsträckning väljer alkoholfritt som en del av en aktiv livsstil, och det är vad vi vill att Beer Yoga och Carlsberg Non Alco ska handla om, säger Karin Atterfors, Marknadschef, Carlsberg Sverige.

Törstsläckande sommarträning

Carlsberg Beer Yoga presenteras på yogastudion Urban OM i Stockholm. Passen är baserade på traditionella yogarörelser som utförs med en flaska Carlsberg Non Alcoholic Organic som träningsredskap. 

– Ölyogan är ett spännande sätt att utforska de traditionella yoga-elementen. Passet vi tagit fram är unikt just för Carlsberg Beer Yoga och formatet lämpar sig väl både för erfarna utövare och nya yoga-aspiranter som testar för första gången, säger Neo Moreton, instruktör på Urban OM.

Öl- och yogaintresserade kan under juni och juli testa Carlsberg Beer Yoga på Urban OM i Stockholm. Passen är ca 60 minuter långa, pris 250 kr per pass inkl. öl och lån av matta. 

Av: Annika Rådlund Källa: Carlsberg

www.urbanom.se
www.carlsberg.se