Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Carlsberg lanserar öltéet Öl Grey

 
Carlsberg lanserar öltéet Öl GreyÖl Grey Öm och Kronfågels Flygande Jacob.... Det har förstås, som varje år, kommit in en hel del roliga "pressreleaser" till redaktionen den 1:a april. Här är ett par som vi fastnade speciellt för idag: téet Carlsbergs Öl Grey Öm och Kronfågels glass med en annorlunda smak... 

Uteserveringens räddare i nöden: 
Carlsberg lanserar öltéet Öl Grey Öm som minusgrader, ömsom plus – den svenska vårens väderlek är inte att lita på och sätter käppar i hjulet för de efterlängtade uteserveringspremiärerna. Men med Carlsbergs senaste innovation, öltéet Öl Grey, kan alla njuta av en utomhusöl utan att frysa fingrarna av sig.

– Den svenska våren är minst sagt opålitlig och att sitta på en iskall stol, en iskall eftermiddag med en iskall öl i handen är inte jättekul. Därför tänkte vi göra de svenska soltörstarna en tjänst - med Öl Grey kan alla njuta av vårsolen oavsett om termometern står på plus eller minus, säger Aprille Won, innovationschef på Carlsberg.

Carlsbergs Öl Grey är gjord på torkad humle och krossad malt. Med hjälp av en helt ny kompressionsteknik har Carlsbergs bryggare lyckats packa ingredienserna på ett sådant sätt att de snabbbryggs när de får dra i hett vatten. Den friska smaken av citrus samsas med en stram bitterhet, och avslutats med rena och mjuka toner av knäckebröd, halm och honung – precis som en ljus lager.

– Öl Grey är en efterlängtad nyhet för oss på Carlsberg. Att experimentera med temperaturer på drycker känns helt rätt, cold brew coffee och olika former av iste har vi sett mycket av under de senaste åren och det är på tiden att vi börjar labba med de varmare dryckerna, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg.

Carlsbergs Öl Grey kommer i tepåsar och tillreds som ett vanligt te:

Lägg Öl Grey-påsen i en kopp, häll sedan över 20 till 30 cl kokande vatten. Låt påsen dra i 2 till 3 minuter och avlägsna den sedan. Får téet dra för länge kan det bli beskt. Njut av en varm lager! Öl Grey kommer att finnas tillgänglig på en krog nära dig från och med första april.

------------------------------------------------------------------------------------

Kronfågel strävar efter att driva nya innovationer och lagom till sommaren lanserar vi en svalkande nyhet; Kycklingglass med smak av den älskade rätten Flygande Jacob.

– Barn älskar ju kyckling och glass och vi på Kronfågel vill att kyckling ska finnas i alla former. Att kunna erbjuda en kycklingprodukt i glasskategorin är något mitt hjärta bankar lite extra för, säger Anders Ferlin, Produkt- och Innovationschef på Kronfågel.

Med smak av svenskarnas favoritkycklingrätt
Smaken på glassen har inspirerats av det populära receptet Flygande Jacob, en kycklingrätt med bacon, jordnötter och banan. Nyheten är en kulglass med en fyllig smak av mör kyckling, söt banan, salta jordnötter och vårt egna knapriga Kycklingbacon.

– Det här är en smakkombination som väcker många känslor. Vi älskar den, säger Anders.

Proteinrik och fri från socker – såsom kyckling ska vara
Glassen är, precis som kyckling, proteinrik med ett proteininnehåll på 24 gram per 100 gram. Glassen kommer även att innehålla naturliga råvaror och vara helt fri från tillsatt socker.

– Ett populärt kycklingrecept kommer garanterat bli en populär glass, säger Anders och menar att Kronfågels nya produkt kommer att bli en riktig het succé i sommar-Sverige.

Fakta om kycklingglassen Flygande Jacob
Förpackningen Kycklingglass Flygande Jacob innehåller 1 liter och återfinns i de stora matvarubutikerna från och med vecka 20. Rekommenderat konsumentpris 35 kr/liter.

Produkten kommer även att finnas i förpackningar om 5 liter för servicehandeln. Rekommenderat konsumentpris 23 kr/kula.


Källa: Carlsberg och Kronfågel

Vi önskar förstås alla en skojig 1:a april!


Taggar

Drycker Mat Nyheter