Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Carlsberg investerar 250 miljoner kronor

 
Carlsberg investerar 250 miljoner kronorCarlsberg satsar bland annat på att förbättra produktionskapaciteten och minska miljöbelastningen. Carlsberg storsatsar i Falkenberg och Ramlösa Carlsberg investerar 250 miljoner kronor i bryggeriet i Falkenberg och i Ramlösa Hälsobrunn. Satsningen är en viktig milstolpe i arbetet med att förbättra produktionskapaciteten och minska miljöbelastningen. 

Carlsberg fortsätter att investera i anläggningarna i Falkenberg och Ramlösa för att modernisera produktions- och logistikverksamheten. Investeringarna kommer leda till förbättrade produktleveranser, en säkrare och mer trivsam arbetsmiljö samt minskad miljöbelastning. Satsningen är en del av ett investeringsprogram på närmare en halv miljard kronor som inleddes under 2016.

– Vi investerar i våra produktionsanläggningar i Falkenberg och Ramlösa för en hållbar tillväxt. Genom ett antal strategiska investeringar förbättrar vi vår produktionskapacitet för att kunna möta dagens och morgondagens behov. Investeringarna minskar även miljöbelastningen avsevärt, säger Ted Akiskalos, VD Carlsberg Sverige.

Efter att ha infört Europas modernaste burklinje 2012 och ett nytt automatiserat lager under 2013 har Carlsberg fortsatt att investera i flera större och mindre projekt i produktionsenheterna i Falkenberg och Ramlösa.

Investeringen på totalt 180 miljoner kronor omfattar ny lagerbyggnad som drastiskt kommer att minska behovet av externlager, vilket i sin tur kommer att förbättra kvaliteten i företagets leveranser samt minska transporterna mellan olika lager. Transporterna minskar med 150 000 km, vilket motsvarar 60 000 liter diesel och 170 000 kg CO2.

Övriga investeringar under 2016 – 2017 omfattar bland annat:
Uppdatering av laserstyrda automatiserade truckar
 Flaskblås för små PET-flaskor i Falkenberg vilket kommer att minska transporterna till en tiondel vad gäller små PET-flaskor, och därmed minska miljöpåverkan. Minskningen av CO2 är 90 ton per år.
 Tappning av öl och cider på PET-flaskor
Uppdatering av vattenbehandlingen i Ramlösa
 Ny värmepanna för att säkerställa optimal användning av biogas från spillvatten
 Ny tappningslinje för bag-in-box-läsk för restaurang- och servicehandeln

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige har både lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder.

Av: Annika Rådlund

Taggar

Drycker Nyheter