Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Camping + husbilsuthyrning = nytt koncept

 
Camping + husbilsuthyrning = nytt konceptI sommar lanseras det nya konceptet där man hyr husbil - på camping. I år lanseras landets första helhetskoncept med husbilsuthyrning på camping. En satsning man tror ligger helt rätt i tiden – hemester, delningsekonomi och glamping i ett och samma koncept. Allt gästerna behöver göra är att dyka upp. 

First Camp har senaste åren investerat miljontals kronor i att bygga husbilsplatser. Dessutom har campingsemestern seglat upp som en favorit bland svenskarna - 2018 slog branschen alla rekord. Hemester är hett! 
Därför tar kedjan nu ytterligare ett steg i den utvecklingen, och lanserar husbilsuthyrning på camping, tillsammans med Varbergs Husbilar. Rent A Camper heter konceptet, som inledningsvis kommer att erbjuda husbilar på First Camps destinationer i Malmö och Varberg, för vidare färd ut i semestersverige. 

First Camp ser initiativet som en del av en större samhällstrend. Att lansera husbilsuthyrning är kedjans svar på konsumenternas nya önskemål – att leva miljövänligt och dela på resurserna:

– Allt fler vill semestra hållbart, gärna på hemmaplan. Dessutom ser vi hur delningsekonomin har gått från snackis, till verklighet. Vi på First Camp utforskar ständigt nya sätt att utveckla campingbranschen, och samtidigt göra camping ännu mer tillgängligt, för ännu fler. Även de som inte är inbitna campare ska kunna upptäcka campingens charm! Därför har vi länge drömt om husbilsuthyrning, och nu blir det äntligen verklighet, säger Unni Åström, VD, First Camp.

26 april öppnar bokningen, och från och med 2 juni flyttar de första hyresgästerna in. Allt från familjevänliga, till superlyxiga husbilar. Husbilarna står redo på campingen när gästerna anländer, fullt utrustade med allt som behövs för en trevlig semester. Allt från sängkläder och köksutrustning, till full tank och gasolflaska ingår. I bagaget ligger solstolarna redo. 
Smidigt, är ledordet, förkarar iniativtagaren Charles Fjellsöy, VD, Varbergs Husbilar och Rent A Camper:

– Vi tar husbilen närmare kunderna. För många är det vare sig praktiskt eller ekonomiskt möjligt att äga en husbil, men drömmen om en husbilssemester finns ändå. Vi hoppas att årets satsning blir den succé vi förväntar oss, och att vi då kan expandera konceptet och erbjuda uthyrning på alla First Camps destinationer de kommande åren.

Han menar att konceptet är så enkelt som det bara kan bli.

–Det är bara för gästen att lägga in sitt bagage, vrida om nyckeln, och köra iväg – eller stanna på sin plats på First Camp. Att få hyrbil och boende i ett ger maximal frihet till bästa pris. Alla husbilar är dessutom utrustade med solpanel, vilket innebär att man är självförsörjande på el! En veckas flugfiske i naturen? Inga problem! 

Tack vare satsningen på husbilsuthyrning på natursköna platser, hoppas First Camp locka ännu fler till de svenska campingarna.

– Camping är naturnära, hållbart och okomplicerat, och nu gör vi det ännu enklare! avslutar Unni Åström, VD, First Camp.


Fakta:
First Camp agerar ombud för uthyrningssatsningen, som sker tillsammans med Varbergs Husbilar. Konceptet Rent A Camper lanseras på prov under sommaren 2019, på två av First Camps 15 destinationer. Priset för en fullt utrustad husbil redo med bland annat gasol, lakan och utemöbler kommer att ligga på cirka 15.000 kr / vecka under sommarsäsongen.

Av: Annika Rådlund Källa: First Camp

Taggar

Malmö Sommar Nyheter