Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Caféet satsar på freakshake med smak av semla

 
  • Cafékedjan It´s pleat lanserar Freakshake-semla.

    Cafékedjan It´s pleat lanserar Freakshake-semla.

  • Shake, rawboll och gröt med smak av semla.

    Shake, rawboll och gröt med smak av semla.

Föregående
Nästa
 
Cafékedjan It’s pleat lanserar en hel semmelkollektion med en healhty-ish freakshake-semla, som de kallar det,  som sin signatur. I semmelutbudet ingår förutom freakshaken även en rawboll-semla, en overnight oats-semla samt en traditionell mini-semla.

It´s pleat är H&M:s cafésatsnng, och de finns nu på fyra olika ställen: två i Stockholm, ett i Uppsala och ett i London. Under parollen healthy-ish serveras alltifrån hållbara och goda luncher till smoothies och bakverk.

I somras gjorde It’s pleat ett samarbete med duon bakom food pharmacy. tillsammans tog de fram en grön supersmoothie, en gurkmejashot,veganska chokladbollar och en healthy-ish freakshake, fullproppad med nyttigheter. och just healthy-ish freakshakes har blivit något av ett signum för caféet. i julas släpptes exempelvis en freakshake med smak av klassisk pepparkaka.

Näst på tur är en vegansk samt healthy-ish freakshake med smak av semla. den är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango samt smaksatt med mandelsmör och kardemumma. därefter toppas den med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och ett spätt med blodapelsin, rawboll-semla och kiwi. för att utveckla semmelkollektionen har It’s pleat tagit hjälp av matkreatören och matstylisten Victoria Nordström. Semmel-kollektionen lanseras på samtliga enheter den 24 januari och serveras till och med den 10 mars.

– Vi vill inspirera folk till att göra mer välbalanserade val. hos oss kan man unna sig en semla om man vill, men man kan också välja en precis lika god och lite nyttigare variant - utan att gå miste om varken smak eller kvalitet. vår freakshakesemla levererar verkligen just detta och den är precis lika yummy för synen som den är i smaken, säger Caroline Björkholm, som är creative director på It’s pleat.

Rawboll-semla
Nu lanseras även deras veganska, ekologiska samt gluten- och laktosfria rawboll-semla. den innehåller inga onaturliga tillsatser och är endast är sötad med dadlar.

Overnight oats-semla
I denna  skapelse som tillagat sig själv över natten har man kombinerat havregryn med mandelmassa och kryddat med kardemumma. Detta ger en ljuvlig havrefrukost eller snack med massor av semmelfeeling.


Priserna de lagt sig på är:
Freakshake-semla 65 kr (vegansk)
Overnight oats-semla 35 kr (vegansk, glutenfri, laktosfri)
Rawboll-semla 25 kr (vegansk glutenfri, laktosfri)
It’s pleat minisemla 29 kr

Av: Annika Rådlund Källa och foto: It´s pleat