Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

By Leo vinnare i Matverk Stockholm

 
By Leo vinnare i Matverk StockholmVinnare Matverk Stockholm den 27 november är företaget By Leo. Till vänster Sven-Erik Österberg, Landshövding i Stockholm Län och till höger Boel Godner, kommunstyrelsens ordf. i Södertälje Idag avgjordes Matverk Stockholm och årets vinnare blev företaget By Leo. Priserna delades ut under det heldagsevent som projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm anordnar. 

MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-20. Målet är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, testbädd och nätverk med mera till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH, Acturum Biovation och Saltå Kvarn som partners.

 Priserna delades ut av När Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, och Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt juryordförandena Carola Magnusson och Johannes Cullberg. Förstapriset gick till By LEO.

Första pris: Frysta grönsakspuréer från By LEO
Förädlare: Gordon Grimlund och Nathalie Nordström, Stockholm
Huvudråvara: Grönsaker från Rosenhill på Ekerö

Juryns motivering: För en produkt med hög innovationshöjd till både format och förpackning. Smakar som det ska, konsistensen är väldigt bra och produkten är tekniskt välgjord. De rena smakerna är klockrena med tanke på målgruppen.

Andra pris: Gelé på vindruva från Herrviks gård
Producent/Förädlare: Maria Mörner, Nykvarn
Huvudråvara: Vindruvor och honung från egna gården

Juryns motivering: En produkt med en komplex smakpalett som bjuder på stora smakupplevelser. En användbar produkt för restaurang och storkök som dessutom har en stark regional koppling och producerat på ett hållbart sätt.


Tredje pris: Raw Vegan Shake från Hempster
Förädlare: Bettina Schütz och Paul Bradley, Värmdö
Huvudråvara: Hampafrö

Juryns motiveringDet här är jättegott! En nötig och välbalanserad smak samt sammetslen konsistens som fungerar lika bra till tonåringen som till gymkillen efter träningspasset.

Bakom Matverk Stockholm står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.


www.matverk.seAv: Annika Rådlund Källa och foto: Matverk