Briljera med kåltopping på korven
5 Maj 2018
Den mest sålda korven under sommaren är förstås grillkorven. I år lanserar Lithells smal grillkorv med skinn som har den klassiska grillkorvens smak men wienerkorvens eleganta form. Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån. Här har Fredagskocken Mattias Larsson använt Lithells korvar och tagit fram tillbehör som passar till.
Grillmiddag för fyra personer
- 8 Lithells grillkorv - välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
- 8 bröd - välj vilka du gillar, våga testa baguette
Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål.
Krämig surkålsslaw
- 200 g surkål
- 150 g majonnäs
- 1 msk dijonsenap
Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven.
Fänkålssallad
- 1 fänkål, tunt skivad
- 1 tsk pressad citronjuice
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen
Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor.
Syrad kål och senapsmayo
- 200 g finstrimlad vitkål
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 20 g smör
- 1 dl majonnäs
- 2 msk grovkornig fransk senap
Lägg vitkål, äppelcidervinäger och smör i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Blanda majonnäs och senap. Klicka syrad kål och senapsmayo på korvarna, toppa med någon grön liten kvist om du har det hemma.
Källa: Lithells
5 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"