Briljera med kåltopping på korven
5 Maj 2018
Den mest sålda korven under sommaren är förstås grillkorven. I år lanserar Lithells smal grillkorv med skinn som har den klassiska grillkorvens smak men wienerkorvens eleganta form. Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån. Här har Fredagskocken Mattias Larsson använt Lithells korvar och tagit fram tillbehör som passar till.
Grillmiddag för fyra personer
- 8 Lithells grillkorv - välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
- 8 bröd - välj vilka du gillar, våga testa baguette
Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål.
Krämig surkålsslaw
- 200 g surkål
- 150 g majonnäs
- 1 msk dijonsenap
Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven.
Fänkålssallad
- 1 fänkål, tunt skivad
- 1 tsk pressad citronjuice
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen
Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor.
Syrad kål och senapsmayo
- 200 g finstrimlad vitkål
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 20 g smör
- 1 dl majonnäs
- 2 msk grovkornig fransk senap
Lägg vitkål, äppelcidervinäger och smör i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Blanda majonnäs och senap. Klicka syrad kål och senapsmayo på korvarna, toppa med någon grön liten kvist om du har det hemma.
5 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"