Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Brekeriet tog hem priset Årets Ölutvecklare

 


 Det blev det skånska mikrobryggeriet Brekeriet som tog hem priset Årets Ölutvecklare som, för fjärde året i rad, delades ut på Restauranggalan igår kväll. Utmärkelsen, instiftad av Carlsberg Sverige, är framtagen för att uppmärksamma och främja en person, ett företag eller en organisation som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

Årets Ölutvecklare var ett av de priser som igår delades ut på Restauranggalan igår kväll. Vinnare blev det skånska mikrobryggeriet Brekeriet, grundat av bröderna Fredrik, Christian och André Ek. Brekeriet är ett av de få bryggerier i Sverige där ölet uteslutande jäses med vildjäst och/eller bakterier. De andra nominerade i år var: c/o Hops, Det Lilla Köksbryggeriet och Gamla Enskede bryggeri.

– Vi startade ölimportfirman Brekeriet 2010 och kämpat med målet att någon gång starta eget bryggeri. Allt hårt jobb vi har lagt ned har gett frukt. Drömmen blev sann 2012 då vårt skånska lantöl började bryggas i Djurslöv i Skåne. Vi är oerhört stolta över utmärkelsen. Vår önskan har alltid varit att främja ölkulturen och öka medvetenheten om annorlunda och bra öl hos gemene man. Detta pris är ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll, säger André EK, på Brekeriet.

Juryns motivering

”Årets vinnare och Ölutvecklare säger själva att deras önskan är att främja ölkulturen och medvetenheten om annorlunda och bra öl hos gemene man. Juryn kan inte annat än hålla med.

Från importör till bryggeri, och inte vilket bryggeri som helst. På bara två år har de lyckats etablera sig som ett nyskapande, lustfyllt och kvalitativt bryggeri som utvecklar den svenska ölkulturen. De tre bröderna har med jästen som främsta vapen lyckats flytta fram frontlinjen för hur öl kan bryggas och smaka – inte bara i Sverige utan även utanför rikets gränser.”

Från vänster André, Fredrik och Christian   Fotograf: Robert Helberg Från vänster André, Fredrik och Christian
Fotograf: Robert Helberg


 

För att utse Årets Ölutvecklare är det flera områden som juryn bedömer som viktiga. Dessa är nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett inspirationsstipendium.

Se fler vinnare från Restauranggalan här: www.restauranggalan.se.

Taggar

Nyheter

 

Verksamheter till försäljning