Bokrelease: Snowfood av kocken Lindor Wink
5 Jan 2022
Lindor Wink har en gedigen kockbakgrund med arbete bland annat hos stjärnkockar som Magnus Ek, Mathias Dahlgren, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg. De senaste åren har han rönt stora framgångar som coach åt juniorkocklandslaget.
Han menar att god mat och snö gör oss människor gott och den här boken innehåller mycket av båda. Här blandas två passioner- mat och skidåkning.
Den innehåller 75 vinterrecept för alla som vill äta gott före, under och efter en dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen till afterski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet medan vi delar dagens åk med varandra.
Boken är rikligt illustrerad med vackert recept skid och landskapsfotografi.
- Känslan av att sitta vid ett dukat bord efter en lång dag ute gör en glad, kanske är det viktigaste inte vad som serveras utan gemenskapen med nära och kära, säger kocken och skidåkaren Lindor Wink.
Den förra boken i den här kokboksserien: Ät, Spring, Njut premierades med pris I World Gourmand cookbook Awards.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gawell Förlag
5 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"