Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Blue Hotel blir Ellery beach house

 
Blue Hotel blir Ellery beach houseEllery Beach House Stockholm öppnar i slutet av augusti. Läget inom hotell- och besöksnäringen är minst sagt turbulent men ESS Group fortsätter till- och ombyggnationen av Blue Hotel, som nu kommer att bli Ellery Beach House Stockholm.

Omvandligen till Ellery Beach House Stockholm pågår för fullt på Elfviks Udde på Lidingö och man satsar på att det ska bli en riktig beach resort.

 –Att blicka framåt mot vår 10:e destination ger oss så mycket härlig energi just nu. Detta projektet tillsammans med stödet från alla gäster och samarbetspartners betyder allt. Vi har jobbat med Ellery i snart tre år nu och inget kommer stoppa den här lanseringen. Platsen längst ute på den här udden är som en dröm och vi är sjukt taggade, positivt nervösa och fast beslutna att leverera en ny sorts destination till Stockholm, berättar Jonas Stenberg VD Ess Group.

Ellery Beach House Stockholm blir en resort med en stor  pool club och en interiör som hämtar inspiration från 50- och 60-tal. Syster-destinationerna Steam Hotel, Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle, MJ’S, Bellora och Falkenberg Strandbad bidrar alla med små detaljer och lärdomar. Restauranger och barer blir centrala i upplevelsen precis som aktiviteter som padel, pingis, biljard, flipperspel och shuffle boards. Ellerys mötes- och konferenskoncept är utformat för såväl grupper på upp till 250 personer såväl som det mer intima mötet. Totalt har Ellery 14 mötesrum, 122 rum, två padelbanor, tre pooler, två restauranger och tre barer.

  –Om jag skulle försöka beskriva känslan och upplevelsen som vi försöker skapa så skulle jag börja med att säga blunda! Och så skulle jag be dig tänka på en stökig och charmig blandning av Malibu, Mad Men, fotografen Slim Aarons, drunken sportsman och Beyonce, sägerJonas Stenberg VD Ess Group.

Investeringarna uppgår till över 270 Mkr och arbetet har innefattat stora till- och ombyggnader av det före detta Blue Hotel. Nu är också den stjärnspäckade ledningsgruppen klar med Daniel Franzén tidigare VD på TAK, Sebastian Martinez  från Hotel Anglais i Köpenhamn, Carolina Blom närmast från en nyckelposition på Stockholmsmässan, Linette Johansson som ansvarat för Steam Hotels Voltage Lounge och Cecilia Bolandrina från Gant. Prisade och uppmärksammade Kökschefen Frida Nilsson från MJ’S är ansvarig för matkoncepten.

 –Jag själv kommer från Marshall och kan inget om hotell men har med mig musik, massa idéer och en internationell erfarenhet. Det grymma gänget i ledningsgruppen kompletterar varandra och mig på ett sätt som gör att vi på riktigt kommer gå i mål med visionen om en ny sorts destinationsresort, berättar Joel Singer, VD Ellery Beach House.

Ellery Beach House Stockholm öppnar i slutet av augusti. Ess Group arbetar också på ett nytt destinationshotell i Gårda i Göteborg som inkluderar företagskontor, med lansering 2022.Ess Group
Ess verkar inom hotell-, restaurang och konceptutveckling. 
I dag driver de Pigalle och Bellora i Göteborg, Falkenberg strandbad, Ystad strandbad, Villa strandvägen och MJ´s i Malmö, Steam Hotel i Västerås samt Fyri i Hemsedal i Norge och Marienlyst i Helsingör i Danmark. 
Ess Group är också partner i flera restauranger samt Spik studios som utvecklar koncept inom hotell, restaurang och offentliga miljöer.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ess Group