Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Besöksrekord på Fastfood & Café och Restaurangexpo

 
Besökare från hela Sverige strömmade in på Kistamässan från öppning till stängning. Fastfood & Café och Restaurangexpo .  6795 personer besökte mässan. Talare som Marcus Samuelsson, stjärnkock från New York, franske Michelin-kocken Jean-Christophe Novelli från England, Birgitta Rasmusson från ”Hela Sverige bakar” och trendanalytiker Edward Boëthius från United Minds var bara några av alla mässornas talare som delade med sig av trender och inspiration till publiken.

Med cirka 300 utställare på plats under två intensiva dagar fick besökarna se marknadens allra senaste nyheter, de fick ny kunskap och mängder med tillfällen till nya samarbeten med leverantörerna. Resultatet? En bättre upplevelse för konsumenten som i vår och sommar vill äta ute.

- Vi är mäkta stolta över att vår mässa påverkar och hjälper till att utveckla branschen och bildar en mötesplats med ett starkt affärsklimat. Många på mässan uttrycker att de har skapat affärer som de aldrig hade lyckats med annars. Jag har även fått höra att våra kostnadsfria seminarieprogram erbjuder en kompetensutveckling som har förändrat besökares sätt att arbeta, säger Sophia Johansson, projektchef för mässan.

Fullmatat mässprogram
Särskilt populärt under mässan var seminariet med Marcus Samuelsson, som bland annat berättade om hur mattrender influeras mellan länder världen över och påverkar dagens konsumtion mer än vad vi kan ana. Marcus betonade vikten att identifiera kunden för sin verksamhet och hans lättsamma sätt att berika åhörarna följde som en röd tråd i både seminariet och i hans alster.

På mässan korades även vinnaren i Atria Sous Vide kocktävling då tre kandidater gjorde upp i en kockduell om titeln. Vinnaren blev Daniel Pembert som till vardags jobbar som köksmästare på Malmö Mässrestauranger. Dessutom hölls Fast Food Awards där sju personer prisades i olika kategorier inom den snabba men också den nyttiga miljötänkande delen av den svenska restaurangbranschen.  Bland annat vann Fredrik Lindstål från Indian Street Food & Co i kategorin ”Årets street food”.

Utställarna skänkte överbliven mat till Frälsningsarmén
Som en fin avslutning på mässan valde många av utställarna att skänka sin överblivna mat till Frälsningsarmén som vid mässans stängning kom och hämtade upp maten för att kunna ge den till bättre behövande.

Nästa mässa arrangeras den 2-3 september 2015
Nästa gång Fastfood & Café och Restaurangexpo arrangeras är den 2-3 september, på Svenska Mässan i Göteborg. Redan nu är över 120 utställare bokade och hallen kommer att bli fullbokad. I Stockholm arrangeras mässan igen den 1-2 februari 2017.

Fastfood & Café och Restaurangexpo arrangerades på Kistamässan 27-28 januari 2015. Foto: Annika Rådlund Fastfood & Café och Restaurangexpo arrangerades på Kistamässan 27-28 januari 2015. Foto: Annika Rådlund

Om Easyfairs
Easyfairs är Europas ledande arrangör av  fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. Easyfairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen 100 mässor i 16 olika länder. För mer information besök www.easyFairs.com.