Berga Bruk lanserar Folksoda
23 Dec 2016
”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är en av Sveriges mest sedda filmer med 1,5 miljoner biobesökare bara i Sverige. På juldagen var det premiär för uppföljaren ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” med Robert Gustafsson i huvudrollen som Allan och där även den nya drycken Folksoda har en stor roll i filmen. När Allan bjuder på den goda läsken så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, utan även hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.
Folksoda innehåller det ryska superbäret Schisandra, äpple, surkörsbär och citron. Den är helt ekologisk, innehåller inget socker utan använder äpplet som sötma och är lätt kolsyrad.
- Vi är oerhört stolta och glada över möjligheten att få skapa en riktig produkt till filmen som även kommer att finnas att köpa i butik. Folksoda är ett slags livselixir som också gör gott för hälsan och miljön. Vi är mycket förväntansfulla över hur Folksoda kommer att tas emot, säger Kajsa Leander som utvecklat receptet.
Folksoda lanserades den 25 december. Volym: 33 cl.
Berga Bruk AB grundades 2014 av entreprenören och pomologen Kajsa Leander och är ett oberoende uppstickarmusteri och bryggeri i Emådalen i Småland, som producerar samtida ekologiska drycker, kolsyrade och icke kolsyrade. De innovativa dryckerna från Berga Bruk är gjorda av ekologiska äpplen och bär. Berga Bruk vill bevara kulturarvet och återställer nu fruktodlingarna och odlar en blandning av moderna äppelsorter framtagna för ekologisk odling, samt gamla småländska äppelsorter som ska användas till moderna drycker. Säsongen styr vilka råvaror som används, men det är ekologiskt och närodlat när det är möjligt, då det gör gott för både kroppen och miljön. Hållbarhet och medvetenhet är Berga Bruks ledord.
Av: Annika Rådlund
23 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"