Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Berga Bruk lanserar Folksoda

 
Berga Bruk lanserar FolksodaFolksoda från Berga Bruk Småländska Berga Bruk lanserar drycken Folksoda, en ekologisk lätt kolsyrad dryck som innehåller det ryska superbäret Schisandra, äpple, surkörsbär och citron.

”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är en av Sveriges mest sedda filmer med 1,5 miljoner biobesökare bara i Sverige. På juldagen var det premiär för uppföljaren ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” med Robert Gustafsson i huvudrollen som Allan och där även den nya drycken Folksoda har en stor roll i filmen. När Allan bjuder på den goda läsken så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, utan även hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.

Folksoda innehåller det ryska superbäret Schisandra, äpple, surkörsbär och citron. Den är helt ekologisk, innehåller inget socker utan använder äpplet som sötma och är lätt kolsyrad.
- Vi är oerhört stolta och glada över möjligheten att få skapa en riktig produkt till filmen som även kommer att finnas att köpa i butik. Folksoda är ett slags livselixir som också gör gott för hälsan och miljön. Vi är mycket förväntansfulla över hur Folksoda kommer att tas emot, säger Kajsa Leander som utvecklat receptet.

Folksoda lanserades den 25 december. Volym: 33 cl.

 
Berga Bruk AB grundades 2014 av entreprenören och pomologen Kajsa Leander och är ett oberoende uppstickarmusteri och bryggeri i Emådalen i Småland, som producerar samtida ekologiska drycker, kolsyrade och icke kolsyrade. De innovativa dryckerna från Berga Bruk är gjorda av ekologiska äpplen och bär. Berga Bruk vill bevara kulturarvet och återställer nu fruktodlingarna och odlar en blandning av moderna äppelsorter framtagna för ekologisk odling, samt gamla småländska äppelsorter som ska användas till moderna drycker. Säsongen styr vilka råvaror som används, men det är ekologiskt och närodlat när det är möjligt, då det gör gott för både kroppen och miljön. Hållbarhet och medvetenhet är Berga Bruks ledord.  

 
Av: Annika Rådlund