Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bakverk till Nationaldagen och studentbuffén

 
  • Nationaldagsbakelse

    Nationaldagsbakelse

  • Kokardmaräng

    Kokardmaräng

Föregående
Nästa
 

Nationaldagsbakelse samt Kokardmaräng som är extra fluffiga, dessutom kan fler äta eftersom de är laktosfria. Båda recepten är framtagna av bakboksförfattaren Alisa Bandell.

Nationaldagsbakelser

Sätt guldkant på nationaldagen! Med Nationalbakelser med mandelmassa,vaniljkvarg och guldpulver. Lika kvargmumsiga som vackra.

 8 bakelser
Ingredienser:
Botten:
100 g mandlar
 100 g mjukt Valio Eila® laktosfritt smör
 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
300 g mandelmassa
4 ägg

Smör för formarna
Hackad mandel för formarna

Topping:
300 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
Jordgubbar. Guldig sprayfärg för mat eller guldpulver

Gör så här:

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandlarna.
Vispa smör, kvarg och mandelmassakrämigt. Vispa ner de hackade nötterna.
Tillsätt ett ägg i taget, vispa. Smöraportionsformar och strö i lite hackad mandel.
Fyll formar. Grädda i ca 20 minuter, de skabli något gyllene.
Låt svalna och ta ur formar.

Topping:

Vispa ihop grädde och kvarg.
Klicka på kvarggrädden på bakelserna. Dela jordgubbarnaoch skär några till kronor, genom att skära ut två hack på den större delen av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg. Servera!
---------------------------------------------------------

Att ta studenten är en stor händelse i livet! Så bjud på en kvargfluffig efterrätt som är lika minnesvärd. En kokardmaräng i gult och blått. 

Ingredienser:
Kokardmaräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
blå och gul hushållsfärg
Blåbärskompott av 225 g frysta blåbär, 2 dl syltsocker

Citronmousse
1 citron – saft och skal
3 gelatinblad
1 dl socker
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
1 äggula
2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
Skalet av en citron till garnering

Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Lägg/häll i en kastrull. Lägg gelatinbladen iblöt i kastrullen med citronsaft och skal. Vispa ihop socker och kvarg. Tillsätt äggulanoch grädden och vispa ihop tills det är krämigt. Värm kastrullen på medelvärme tillsgelatinbladen smält och låt svalna något. Vispa ner gelatinbladen i moussen. Låt denstelna något i kylskåp. Häll upp i glas genom att varva med blåbärskompott. Kyl i minst 3timmar.
Vid servering – toppa desserten med en kokard-maräng och riv över lite citronskal.

Källa: Valio

Taggar

Bakelser Buffé Recept

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer