Årets upplaga av Icehotel öppet
21 Dec 2018
Sammanlagt 34 konstnärer från 13 länder har spenderat två intensiva veckor i Jukkasjärvi för att skapa den tjugonionde reinkarnationen av ICEHOTEL och dess förgängliga konstutställning gjord helt och hållet av snö och is från Torne älv.
Flera av årets bidrag har hämtat inspiration från naturen. I “Spruce Woods” av Christopher Pancoe och Jennie O’Keefe från Kanada kan gästerna slå sig ner runt lägerelden (av is) vid en tältplats djupt i de kanadensiska skogarna. Jonathan Green, från England, skapar “The Living Ocean” tillsammans med sin dotter Marnie Green, en undervattensvärld fylld av koraller, snäckor och havsdjur.
- Med vår svit vill vi lyfta hur klimatfrågan och överfiske påverkar våra hav. Vi tyckte också det var en spännande tanke att använda is från en älv i norra Sverige för att skapa en havsmiljö med alla de organismer som lever där, säger Jonathan Green.
Jonas Johansson, Jordi Claramunt och Lukas Petko från Sverige, Katalonien och Slovakien har skapat “Haven” med en magisk isport som vaktas av räven och fågeln Fenix. Enligt legenden kan endast den med rent hjärta hitta vägen in i rummet där tiden är oändlig och livet evigt.
- Vår inspiration är mötet mellan människor och vi ville skapa en upplevelse som väcker nyfikenhet och bjuder in till kreativitet och gemenskap. Isen är ett fantastiskt material att jobba med eftersom man kan jobba med ljus, glans och reflektion för att göra sitt koncept levande, säger Jonas Johansson.
Av: Annika Rådlund Källa: Icehotel
21 Dec 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"