Årets Unga Ekokockar från Stockholm
27 Sep 2012

Juryns bedömning var ”Fokuserat, välorganiserat teamarbete, som resulterar i rena & fräscha presentationer där råvaran behåller sin tydliga karaktär och smak”
De unga ekokocksvinnarna från Stockholm tävlade mot lag från restaurangskolor i Jönköping, Öland, Bollnäs, Kungsbacka och Lycksele. Juryn som bedömde tävlingen bestod av lika många kvinnor som män, bland annat av årets kock Klas Lindberg samt vice ordförande i Sveriges kockars förening Ulrika Brydling, som också var juryns ordförande.
På några år har tävlingen Unga Ekokockar blivit en viktig plattform för morgondagens talanger inom restaurangyrket. Tävlingen sponsras av bland andra Coop Änglamark, Svenska Kockars förening och KRAV.
27 Sep 2012
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"