Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Sous Vide-kock 2017

 
Årets Sous Vide-kock 2017Årets Sous Vide kock ägt rum på Fastfood & Cafe/Restaurang Expo 2017 i Kista  Idag har  finalen i Årets Sous Vide kock  ägt rum på Fastfood & Cafe/Restaurang Expo 2017 i Kista och det var Tomas Gustavsson från Pembert & Gustafsson i Malmö som vann årets titel.

För femte året i rad har Atria Foodservice arrangerat matlagningstävlingen Årets Sous Vide-kock i samarbete med Segers och Global. Upplägget består av att skapa ett recept utifrån Lithells sous vide-sortiment. I årets tävling skulle deltagarna kreera ett recept på Lithells Pluma Signature. Juryn leddes av Rikard Nilsson, tidigare Årets Kock-vinnare och nordisk och europeisk mästare i matlagning. Vinnaren belönades med titeln Årets Sous Vide-kock 2017 och en Smart Car.

Tomas Gustavsson kammade hem förstapriset i tävlingen. 
"För en sällsynt stor rikedom i råvaruvariationen och en mycket tilltalande kreativitet får årets Sous Vide-kock 2017 Pluman att i alla avseenden framträda på allra högsta nivå", löd motiveringen.

Juryn bestod av Rikard Nilsson, Bengt Sjöström, Thomas Diederichsen och förra årets vinnare Dennis Säwström.  

Årets produkt från Atria var Pluma Signature. Tomas lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött , karlj-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad kyckling ”dashi” med karl-johan , miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och pepparrot och en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.Pluma: 
En saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel. Detaljen sitter som ett lock ovanpå karrén och kotletten och kallad därför ibland för kotlettkappa/kotlettlock.


Av: Annika Rådlund Foto: Atria