Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
28 Jun 2022
– Hotell- och restaurangbranschen kämpar mer än någonsin tidigare med att hittarekryteringar. Tävlingen Årets Sommarjobbare är därför tillbaka efter pandemiuppehållet.
Alla Sveriges hotell- och restauranger kan nominera sin bästa sommarjobbare för att lyfta unga talanger.
– Det har varit en mycket uppskattad tävling när vi genomfört den tidigare år, säger Fredrik Åström.
Han tycker att det är viktigt att lyfta bra medarbetare.
– Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare. Priset delas ut i tre kategorier; kök, servering och hotell och varje vinnare får, förutom titeln Årets Sommarjobbare, en weekendupplevelse för två på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna Slott.
Fredrik Åström är både initiativtagare till priset och VD för Svenska Kulturpärlor.
– Jag uppmuntrar alla att nominera sina sommarjobbare. Vi måste ta hand om talanger och visa dem vilka roliga och givande jobb vi erbjuder, avslutar Fredrik Åström.
Nomineringarna görs på aretssommarjobbare.se och ska vara inne före den 30:e augusti.
28 Jun 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"