Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Långtida Betydelsefull Gastronomiska Gärning går till Malin Söderström

 
Årets Långtida Betydelsefull Gastronomiska Gärning går till Malin SöderströmÅrets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning gick till Malin Söderström från Stockholm. White Guide hyllar i år Malin Söderström för en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning. Mottagaren är någon som under många år utvecklat en tydlig linje i sin gastronomi och därmed bidragit till att berika svensk matkultur.

Prisutdelningen kommera att äga rum måndagen den 5 mars under White Guide Gala på Blå Hallen, Stadshuset, Stockholm.

Motivering

För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.


Om Malin Söderström:

Malin Söderström har trots sina ganska unga år hunnit med mycket genom åren - inte minst att vara en förebild och mentor för många unga i restaurangbranschen. Gävlefödda Söderström bröt ny mark när hon blev den första kvinnan i Svenska Kocklandslaget och sedan dess har meritlistan bara blivit längre. Hennes breda kompetens och kärlek till yrket visar sig bland annat genom att hon tagit sig an vitt skilda projekt genom åren.
Förutom sina egna tre restauranger Hjerta, Moderna Museets restaurang och The Fishery, har hon ansvarat för Nobelmiddagen, -engagerat sig i diverse tävlingar för unga kockar, skrivit kokböcker om allt från mat för diabetiker till rulltårterecept och lagat mat i en rad populära tv-program. Malin Söderström står för en trendbefriad, grundad och ärlig matlagning som kock och en inkluderande ledarstil som krögare.

Tidigare mottagare av Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning:
2006: Leif Mannerström, Göteborg
2007: Christer Lingström, Stockholm
2008: Karin Fransson, Borgholm
2009: Fredrik Eriksson, Stockholm
2010: Mathias Dahlgren, Stockholm
2011: Magnus Ek, Stockholm
2012: Melker Andersson & Danyel Couet, Stockholm
2013: Thomas Drejing, Dalby
2014: Stefano Catenacci, Stockholm
2015: Per Bengtsson, Växjö
2016: Björn Persson, Göteborg
2017: Ulf Wagner, GöteborgAv: Annika Rådlund Källa: White Guide
Foto: Markus Crépin Sundström