Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Kock 2018 blir tuffare än någonsin

 
Årets Kock 2018 blir tuffare än någonsinBedömning i Årets Kock Fotograf: Linda Prieditis Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. I år meddelar man att det kommer att bli tuffare än någonsin. 

Det sker en hel del förändringar i Årets Kock jämfört med tidigare år.
– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen. Bland de största förändringarna är att vi ger mer frihet i ansökan och att vi inte begränsar oss till en huvudrätt som tidigare år. Vi har även adderat tävlingsmoment som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov,  säger Andreas Stenberg, VD Årets Kock. 

Anmälan
För att tävla måste man fylla 23 år under 2018, vara svensk medborgare och professionellt verksam kock. Anmälan är öppen 16 april-20 maj. Anmälan görs på aretskock.se. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm. De sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv. Inskickade bidrag bedöms helt anonymt.

Kvalificeringstävling 19-20 juni 2018 32 kockar går vidare till kvalificeringstävlingen. Vilka som gått vidare till kvalificeringstävlingen meddelas den 29 maj 2018. Arrangeras på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. De tävlande lagar upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll och visar prov på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment. 8 kockar går vidare till finalen. 

 Final 28-29 september 2018
Arrangeras i Kungl. Tennishallen, Stockholm. Pris: titel Årets Kock 2018 och ära samt en prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 

www.aretskock.se 
Av: Annika Rådlund Källa: Årets Kock
Foto: Linda Prieditis