Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Hållbarhetskock 2014

 




Johan Gottberg på Restaurang K-märkt i Garnisonen, Stockholm, fick igår motta  Vi Konsumenters diplom som Årets Hållbarhets-kock 2014.

Så här löd motiveringen.
Restaurangen har en tydlig hållbarhetsprofil med lokala råvaror. Menyn ändras dagligen och styrs av de råvaror man kan få tag i. Tar en rätt slut, lagar man en annan. På det sättet står det restaurangen fritt att köpa in även små mängder av råvaror och svinnet kan därför minska även i leverantörsledet. K-märkt har också på ett enkelt och intelligent sätt reducerat matsvinnet från buffén till ett minimum. Gästerna väljer rätter, portionen vägs och betalas. Det innebär förstås att gästen tar just så mycket som han eller hon vill äta och ingenting slängs i onödan. 

 

Igår fick Johan Gottberg ta emot priset Årets Hållbarhetskock 2014 av Vi Konsumenter. Igår fick Johan Gottberg ta emot priset Årets Hållbarhetskock 2014 av Vi Konsumenter.

 

Årets Hållbarhetskock 2014 - Johan Gottberg. Årets Hållbarhetskock 2014 - Johan Gottberg.

K-märkt Garnisonen ligger på Karlavägen i Stockholm och drivs av en kock, en vinkypare, en konditor - Johan Gottberg, Jens Dolk och Daniel Roos.

Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter som genom engagemang och kunskap vill bidra till att konsumentmakten stärks.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer