Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Arcona bygger ytterligare hotell i city

 
38.Scandic_1

Arcona har fått i uppdrag av AxFast att på totalentreprenad bygga om kvarteret Bryggmästaren 5 i Stockholms city. Ombyggnaden är bland annat en konvertering från kontor till hotell med cirka 275 rum på drygt 7000 kvadratmeter. Det är Scandic Hotels som i och med detta etablerar en helt ny hotellkedja, HTL. HTL Kungsgatan kommer att stå färdigt i maj 2014.

Kvarteret Bryggmästaren består av tre tomträtter mellan Kungsgatan och Gamla Brogatan. För såväl stockholmare som turister är det mest känt för att Konditori Vetekatten ligger där.
AxFast förvärvade fastigheterna under hösten 2012 och Arcona medverkade i samband med det i studierna kring hur man kunde inrymma ett hotell i fastigheten samt samla och omlokalisera de kvarvarande hyresgästerna. I december 2012 täckande AxFast hyresavtal med Scandic Hotels om etableringen av en helt ny hotellkedja, HTL. HTL är ett renodlat hotellkoncept med yteffektiva, snygga hotell i bästa citylägen utan kompromiss med pris. HTL blir den första hotellkedjan in Norden med detta erbjudande.

”De tre byggnaderna i kvarteret Bryggmästaren 5 är byggda under varsitt sekel – 1700-, 1800- och 1900-talet – och dessa sammanfogas nu vilket i sig är en spännande utmaning”, berättar Anders Rauge. ”Vi är glada över att ha fått förtroendet av AxFast att genomföra ombyggnaden. Konverteringar från kontor till hotell är något som vi på Arcona har stor erfarenhet av.”
AxFast hoppas att HTL kommer att bli en ny destination till kvarteret och därigenom öka attraktiviteten både längs Kungsgatan och Gamla Brogatan. En positiv effekt av hotellsatsningen är även att hotellets gäster kommer att befolka gatumiljön på tider då kontoren är stängda.
”Vi har valt att samarbeta med Arcona ända sedan förvärvsskedet vilket hjälpt till att skapa en trygg affär. Arcona har under de senaste åren dessutom genomfört ett flertal hotellprojekt i området kring kvarteret Bryggmästaren” säger Tomas Henningson, fastighetschef på AxFast.
Arcona har tidigare bland annat byggt Scandic Grand Central i korsningen Vasagatan/Kungsgatan samt Omena Hotels hotell på Torsgatan.

Arcona bygger och utvecklar fastigheter i Stockholm och Uppsala
Arcona Lean Construction genomför byggentreprenader i nära samverkan med kunder och leverantörer. Metoden Lean Construction säkerställer effektivitet och kvalitet. Med tidig samverkan och långsiktiga relationer läggs fokus på maximalt kundvärde.
Arcona Concept och Living erbjuder konsulttjänster och genomför egen-regiprojekt från idé till slutförsäljning inom fastighetsutveckling av kommersiella lokaler och bostäder.
BSK Arkitekter och Exengo Installationskonsult ingår som strategiska resurser i koncernen.
2012 omsatte Arconakoncernen ca 1miljard kronor.

Taggar

Scandic Hotell Nyheter

 

Verksamheter till försäljning